Cadillac

CadillacCadillac er i dag den anden ældste amerikanske bilfabrikant efter det ligeledes General Motors ejede mærke Buick og blandt de ældste i verden.

Billig billeje med Cadillac

Cadillac – sammenlign priser på billeje og lej en billig Cadillac på BillejeInfo. Foto: M 93

Kronjuvelen hos General Motors

Grundlagt i 1902 af Henry Leland på resterne af et Henry Ford firma har Cadillac i mere end 100 år stået for kompromisløs stræben efter kvalitet i ydelse, design og teknologi. General Motors overtog Cadillac i 1909 og gjorde det hurtigt til USA’s førende luksusbil. Cadillac stod for flere af de afgørende tekonologiske fremskridt i bilindustriens unge år såsom den elektriske startmotor og ikke mindst den legendariske V8-motor, som satte standarden for de amerikanske bilproducenter. Senere var Cadillac først med blandt andet airbaggen og indbyggede mikroprocessorer til at styre blandt andet benzinindsprøjtningen.

I dag har Cadillac stadig status af det absolutte luksusmærke i moderselskabet General Motors, og sælges verden over. Trods et globalt anerkendt brand er hjemmemarkedet i USA dog stadig det vigtigste, omend Cadillac også har haft succes i Kina.

Fakta om Cadillac

  • Grundlagt: 1902, Detriot, USA.
  • Moderselskab: General Motors
  • Hovedsæde: Warren, Michigan, USA.

Læs også mere om Cadillac på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!