Buick

BuickBuick-modeller sælges i USA, Canada, Mexico, Kina, Taiwan og Israel. Kina er det største marked. Buick er indehaver af hæderen ældste amerikanske bilmærke i produktion.

Billig billeje med Buick

Buick – sammenlign priser på billeje og lej en billig Buick på BillejeInfo. Foto: Rex Gray

Et guldæg hos General Motors

Buick’s historie er tæt forbundet med grundlæggelsen af General Motors, som igennem størstedelen af bilens historie har været verdens største bilproducent. Buick startede dog som en selvstændig enhed i 1899, og var med 8.820 biler den førende bilproducent i 1908 foran Ford og Cadillac. Buick’s succes gjorde det muligt for grundlæggeren af General Motors at opkøbe endnu flere bilproducenter såsom Cadillac (1909) og Chevrolet (1916). I 1920 udvidede General Motors forretningen over Atlanten ved at opkøbe først Opel i Tyskland og siden Vauxhall i Storbritannien.

Buick var og er stadig i dag sammen et af den store bilkoncerns kerneprodukter, og har i de senere år fået fornyet succes både på hjemmemarkedet og i Kina, hvor Buick Excelle var den bedst sælgende passagerbil i 2011. Buick har haft mindre succes på det europæiske marked, men har dog introduceret en række modeller under søsterkoncernen Opel’s mærke.

Lej en Buick i forklædning

Mens du uden tvivl vil kunne finde Buick-lejebiler i USA, kan det måske være sværere i for eksempel Europa. Men flere europæiske biludlejningsfirmaer har dog Opel-modeller som i virkeligheden er født som Buick. Lejer du for eksemepel en Opel Insignia, svarer den til en af de modeller Buick sælger flest af i USA, Buick Regal.

Fakta om Buick

  • Grundlagt: 1899, USA
  • Moderselskab: General Motors
  • Hovedsæde: Detroit, Michigan, USA.

Læs også mere om Buick på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!