Opel

Opel er et tysk bilmærke, som i dag tilhører General Motors koncernen. Firmaet blev grundlagt i 1862 af Adam Opel i Rüsselsheim og fremstillede oprindeligt symaskiner og sidenhen også cykler, og motorcykler. Fra 1898 begyndte firmaet at fremstille biler, og lastbiler.

Opel har i perioder præget gadebilledet i Danmark, og har også i de senere år haft succes med især deres små og mindre biler. Opel sælger biler i over 40 lande og har omkring 40.000 ansatte. Dertil kommer 6.500 Opel-forhandlere og værksteder verden over.

Starten på Opel

Opel blev etableret af Adam Opel i 1862 i tyske Rüsselsheim, men producerede i hans tid kun symaskiner og siden cykler. Først i 1899 efter stifterens død begyndte Opel, nu under sønnernes ledelse, at fremstille biler. Efter en træg start fik Opel et gennembrud med en succesfuld bilmodel, “Doktor-bilen”, som betød, at Opel i 1914 var Tysklands største bilproducent. I 1920’erne var Opel den første af de tyske bilproducenter, som indrettede en effektiv samlebåndsproduktion efter amerikansk forbillede. Et tiltag som imponerede General Motors (GM) så meget, at den amerikanske bilgigant opkøbte Opel i 1929. Med økonomisk støtte fra GM i ryggen udviklede Opel sig til Europas største bilproducent.
Under krigen, hvor naziregimet indlemmede Opel’s produktionsfaciliteter i krigsproduktionen, blev fabrikken i Rüsselsheim delvis bombet. Men efter krigen lykkedes det Opel med assistance fra GM at genstarte produktionen af personbiler, og i 1953 var Opel igen ovenpå med en årlig produktion på over 100.000 biler.

Lej en billig Opel med Cartrawler

Opel Corsa – sammenlign priser på billeje og lej en billig Opel på BillejeInfo. Foto: M 93

Wir leben Autos

Nu til dags er Opel, trods en mere beskeden markedsandel, i Danmark stadig kendt for populære og prisvenlige modeller som for eksempel Opel Corsa, der vandt titlen af “Årets Bil i Danmark” i 2007, og Opel’s mindre modeller er ofte at finde i biludlejningsfirmaernes sortiment, som nogle af de billigste lejebiler.

Opel sælges nogle steder i verden under andre bilmærker, således har man i Storbritannien valgt at sælge Opel-biler under søsterselskabet Vauxhall’s mærke, som er mere kendt her.

Selvom Opel først og fremmest fokuserer på at producere biler i mellemklassen, er innovation ifølge Opel stadig i højsædet, og firmaet følger stadig det gamle slogan “Wir leben Autos” ved for eksempel at afsætte betydelige midler til at udvikle nye brændstofbesparende motorer og andre bæredygtige produkter. Elbilen Opel Ampera, som er en eldreven plug-in hybridbil, er et resultat af Opel’s satsning på at skabe et marked for bæredygtige biler, og er desuden kåret til “Årets bil i Danmark 2012”.

Fakta om Opel

 • Grundlagt: 1862 Rüsselsheim, Tyskland
 • Moderselskab: General Motors
 • Hovedsæde: Rüsselsheim, Tyskland.
 • Ansatte: ca. 40.000 (2010)
 • Adresse i Danmark:
  Opel Danmark A/S
  Bredevej 2A
  2830 Virum
  Telefon: 39 97 85 00

Læs også mere om Opel på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her -- data-src=