Fiat

Fiat er en af Europas største bilkoncerner med en særlig dominans på det italienske marked. Således har Fiat moderselskabet med tiden overtaget næsten alle andre italienske bilmærker.

Billig billeje i en Fiat 500

Fiat 500 – sammenlign priser på billeje og lej en billig Fiat 500 på BillejeInfo. Foto: DaveOnFlickr

Fiat, som er en forkortelse for Fabbrica Italiana Automobili Torino, blev startet af Giovanni Agnelli i 1899, hvis barnebarn Gianni Agnelli var formand for Fiat fra 1966 frem til sin død i januar 2003.

Fiat har specialiseret sig i og haft størst succes med at udvikle biler i de små klasser som for eksempel Uno og Punto, der også i Danmark har vundet stor popularitet, og adskillige gange er præmieret med titlen af “Årets bil i Danmark”. I nyere tid har Fiat 500 for eksempel været et stort hit for det italienske firma med en kåring som “Car of the Year” i 2008 af de europæiske biljournalister.

Fiat gør sig, trods en stor markedsandel i Brasilien, stadig først og fremmest gældende på det europæiske marked. Men selv i Italien hvor flertallet af bilerne på gaden i 1970erne kom fra Fiat, har man siden mærket den hårde konkurrence på de små benzinøkonomiske bilmodeller fra især koreanske og japanske bilproducenter, og har mistet store markedsandele. Fiat købte dog i 2009 35 procent af aktierne i Chrysler, og har siden øget sin aktieandel yderligere. En sammenlægning med Chrysler er en mulighed for Fiat for at få en mere markant global position i fremtiden, ikke mindst på det nordamerikanske marked.

Find en Fiat lejebil

I søgemaskinen her på Billeje.info finder du let en Fiat lejebil, da flere både store og små biludlejningsfirmaer har Fiat i deres flåde af lejebiler, herunder den populære Fiat 500.

Fakta om Fiat

  • Grundlagt: 1899 Italien
  • Moderselskab: Fiat Group Automobiles S.p.A.
  • Hovedsæde: Turin, Italien.
  • Adresse i Danmark:
    Fiat Group Automobiles Denmark A/S
    Hovedvejen 208
    2600 Glostrup

Læs også mere om Fiat på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!