Fiat

Fiat

Fiat er en af Europas største bilkoncerner med en særlig dominans på det italienske marked. Således har Fiat moderselskabet med tiden overtaget næsten alle andre italienske bilmærker.

Billig billeje i en Fiat 500

Fiat 500 – sammenlign priser på billeje og lej en billig Fiat 500 på BillejeInfo. Foto: DaveOnFlickr

Fiat, som er en forkortelse for Fabbrica Italiana Automobili Torino, blev startet af Giovanni Agnelli i 1899, hvis barnebarn Gianni Agnelli var formand for Fiat fra 1966 frem til sin død i januar 2003.

Fiat har specialiseret sig i og haft størst succes med at udvikle biler i de små klasser som for eksempel Uno og Punto, der også i Danmark har vundet stor popularitet, og adskillige gange er præmieret med titlen af “Årets bil i Danmark”. I nyere tid har Fiat 500 for eksempel været et stort hit for det italienske firma med en kåring som “Car of the Year” i 2008 af de europæiske biljournalister.

Fiat gør sig, trods en stor markedsandel i Brasilien, stadig først og fremmest gældende på det europæiske marked. Men selv i Italien hvor flertallet af bilerne på gaden i 1970erne kom fra Fiat, har man siden mærket den hårde konkurrence på de små benzinøkonomiske bilmodeller fra især koreanske og japanske bilproducenter, og har mistet store markedsandele. Fiat købte dog i 2009 35 procent af aktierne i Chrysler, og har siden øget sin aktieandel yderligere. En sammenlægning med Chrysler er en mulighed for Fiat for at få en mere markant global position i fremtiden, ikke mindst på det nordamerikanske marked.

Find en Fiat lejebil

I søgemaskinen her på Billeje.info finder du let en Fiat lejebil, da flere både store og små biludlejningsfirmaer har Fiat i deres flåde af lejebiler, herunder den populære Fiat 500.

Fakta om Fiat

  • Grundlagt: 1899 Italien
  • Moderselskab: Fiat Group Automobiles S.p.A.
  • Hovedsæde: Turin, Italien.
  • Adresse i Danmark:
    Fiat Group Automobiles Denmark A/S
    Hovedvejen 208
    2600 Glostrup

Læs også mere om Fiat på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!