Jeep

JeepJeep er specialist i terrængående køretøjer, men trods en forholdsvis snæver målgruppe er Jeep desuden et af verdens mest genkendte bilmærker og er for mange mennesker indbegrebet af off-road biler.

Billig billeje med Jeep

Jeep Liberty – sammenlign priser på billeje og lej en billig Jeep Liberty på BillejeInfo. Foto: Jeremy Burgin

Historie

Jeep’en blev opfundet til den amerikanske hær, som med udsigten til deltagelse i anden verdenskrig havde brug for et nyt let terrængående køretøj til rekognoscering. Flere forskellige bilfabrikanter bød ind på opgaven og i sidste ende blev det Willys og Ford, som fik kontrakt på at bygge de nye biler. Det var dog først efter krigen at Willys begyndte at markedsføre de civile udgaver af billerne under bilmærket “Jeep”. Samtidigt inspirerende Jeep’ens unikke design og opbygning andre bilfabrikanter som for eksempel Toyota til at lancere sine egne lignede off-roadere. Et andet meget kendt bilmærke, Landrover, kom således også først til verden efter Jeep.

Selvom Jeep ikke længere har monopol på segmentet for terrængående firehjulstrækkere til civilt brug, symboliserer bilmærket dog stadig noget nær definitionen på denne type biler. Mange bruger således i flæng “Jeep” som en betegnelse for alle typer firehjulstrækker, hvilket blot understreger Jeep’s betydning for oprindelsen af denne type biler.

Man kan stadig finde nogle af de originale Jeep-biler hos veteranbil-entusiaster, men derudover har Jeep også i nyere tid haft succes med modeller som Jeep Cherokee og Wrangler.

Fakta om Jeep

  • Grundlagt: 1941
  • Moderselskab: Chrysler Group LLC.
  • Hovedsæde: Michigan, USA
  • Adresse i Danmark:
    Fiat Group Automobiles Denmark A/S
    Hovedvejen 208
    2600 Glostrup

Læs også mere om Jeep på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!