Toyota - information om Toyota og Toyota lejebiler

Bilproducenten Toyota i Japan, der i dag er en af verdens største bilproducenter, blev startet af den opfindsomme japaner Sakichi Toyoda, som havde succes med produktion af vævemaskiner. ToyotaToyoda brugte noget af overskuddet fra dette oprindelige selskab til at påbegynde en produktionen af biler, som i 1937 førte til at ‘Toyota Motor Company’ blev etableret som et selvstændigt selskab. Driften af det nye bilselskab blev lagt i hænderne på sønnen Kiichiro Toyoda, som blandt andet lod sig inspirere af Henry Ford’s samlebåndsteknik. Toyota har siden udviklet sig til en multinational koncern med fabrikker flere steder i verden. I 2006 overhalede Toyota med et globalt salg på 8,808 millioner biler General Motors som verdens største bilproducent, en titel GM dog tog tilbage i 2012. Toyoto er dog stadig med helt fremme i kampen med de andre store bilproducenter.

Toyota har aldrig vundet titlen af ‘Årets bil’ i Danmark, men har alligevel haft succes med en række modeller herhjemme. Fra 2007 til 2011 var Toyota Aygo således den mest solgte bil i Danmark, ligesom også Toyota Avensis har været et hit blandt danskerne i nyere tid. Det var dog Toyota Corolla, som på verdensplan lagde grundstenen til Toyota’s succes. Siden den første Corolla rullede af samlebåndet i 1966, er Corolla’en i forskellige modeller blevet den mest solgte bil nogensinde, og har overhalet både Ford T. og VolksWagen boblen.

Lej en billig Toyota med Cartrawler

Toyota Yaris Hybrid – sammenlign priser på billeje og lej en billig Toyota på BillejeInfo. Foto: David Villarreal Fernández

 

Bestiller du billeje, vil du som regel også finde et udvalg af Toyota-lejebiler, som for eksempel den nye Toyota Auris, der er afløseren for Toyota Corolla.

Hvorfor Toyota og ikke Toyoda?
Eftersigende er der flere grunde til, at firmaet valgte at benytte ‘Toyota’-navnet blandt andet at det er lettere at udtale og så skulle ‘Toyota’ være et navn med mere held end ‘Toyoda’, da det japanske skrifttegn for ‘Toyota’ har otte streger (et magisk tal).

Fakta om Toyota

  • Grundlagt: 1937, Japan
  • Hovedsæde: Toyota, Aichi, Japan.
  • Moderselskab: Toyota Group
  • Ansatte: 325,905 (2012)

Læs mere om Toyota på den officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!