Volkswagen

VolkswagenVirksomheden ejes af konglomeratet Volkswagen Aktiengesellschaft VAG. Blandt andre den tidligere kendte Volkswagen, i Danmark kendt som Folkevogn.

Tyske Volkswagen udgør den bedst sælgende del af Volkswagen Group, den største bilfabrikant i Europa, som blandt andet også har helt eller delvist ejerskab af bilmærker som Audi, SEAT og Porsche. Volkswagen står således bag tre af de bedst sælgende bilmodeller nogensinde; Volkswagen Golf, Volkswagen Passat og Volkswagen Type 1 (“Boblen”). Volkswagen har også nu til dags et godt tag i det danske bilmarked, og var således i 2011 det bedst sælgende bilmærke i Danmark.

Lej en billig Volkswagen med Cartrawler

Volkswagen CC – sammenlign priser på billeje og lej en billig Volkswagen på BillejeInfo. Foto: NRMA New Cars

VW folkets bil

Volkswagen gør af gode grunde ikke et stort nummer ud af at fortælle om firmaets grundlæggelse, da det firmaet blev startet af Adolf Hitler og den nazistiske arbejdsmarkedsorganisation Deutsche Arbeitsfront, som i 1930’erne ønskede at producere en billig bil til de tyske borgere. En egentlig masseproduktion af bilen, som blev udviklet af Ferdinand Porsche nåede dog ikke at komme igang før krigen brød ud, og under krigen blev fabrikken i Wolfsburg, hvor Volkswagen stadig har hovedsæde, først og fremmest benyttet til fremstilling af krigsmateriel. Først efter krigen, hvor fabrikken var i de allierede styrkers hænder, kom der for alvor gang i Volkswagens produktion af “Folkets bil” blandt andet med en ordrer på 20.000 biler til den britiske hær.

Den sidste folkevogn Type 1 (Boblen) rullede først af samlebåndet i 2003 (i Mexico), og nåede dermed op på et samlet produktionsantal på imponerende 21.529.464. Alene i Danmark blev der i løbet af bilens 30 årige salgsperiode solgt 206.670 eksemplar. Volkswagen “genoplivede” Boblen i en helt ny moderne udgave i 1997, men den nye Beetle er dog ikke på nær sammen måde blevet til folkeje, som den oprindelige udgave var det.

Volkswagen har til gengæld med succes gennem årene formået at udvidet deres sortiment fra at have nogle enkelte storsælgende bilmodeller til at spænde lige fra den nye minibil Up! til den store SUV ‘Touareg’. Når du benytter billeje, vil du derfor også ofte opleve, at biludlejningsfirmaerne har flere forskellige Volkswagen lejebiler i deres flåde som for eksempel Golf og Polo.

Fakta om Volkswagen

Grundlagt: 1936, Tyskland
Hovedsæde: Wolfsburg, Tyskland.
Moderselskab: Volkswagen AG
Ansatte: ca. 368,500 (2009)
Læs også mere om Volkswagen på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!