Lancia

Det italiensk bilmærke Lancia ejes af Fiat og udgør i dag et begrænset men mere luksuriøs segment af bilkoncernens bilproduktion.

Billig billeje med Lancia

Lancia Delta – sammenlign priser på billeje og lej en billig Lancia Delta på BillejeInfo. Foto: SOCIALisBETTER

Kvalitet i højsæde

Lancia’s grundlægger Vicenzo Lancia var allerede før han selv blev bilproducent i kontakt med Fiat, i det han som ung arbejde for Fiat som testkører. I 1906 grundlagde han dog sammen med vennen Claudio Fogolin det nye bilmærke. Fra starten blev Lancia kendt for elegant og innovativt design, således var Lancia for eksempel den første serieproducerede bil, som kom med et komplet indbygget elektrisk system.

Den konsekvente stræben efter den højeste kvalitet og de bedste løsninger skulle dog med tiden vise sig at blive et problem for Lancia, som fik problemer med at få forretningen til at løbe rundt. Da Fiat kom med et opkøbstilbud i 1969 accepterede Lancia derfor. Fiat ønskede dog at bevare Lancia’s brandværdi som noget eksklusivt og lancerede fortsat nye Lancia modeller. Ligeledes indgik man i 1980erne et samarbejde med Saab, som blandt andet betød at Lancia Delta blev solgt som Saab 600 i Sverige.

Lancia blev også tidligere solgt i Danmark gennem Fiat-forhandlere, men det officielle sag ophørte omkring årtusindskiftet på grund af et svigtende salg.

Nu til dags er det slut med at fokuserer på udviklingen af helt nye løsninger hos Lancia. I stedet baseres Lancia-bilmodellerne på andre af Fiat-koncernens biler, og Lancia adskiller sig som regel mest i kraft af en mere eksklusiv styling og udvidet ekstaudstyr.

Fakta om Lancia

  • Grundlagt: 1906
  • Moderselskab: Fiat Group Automobiles.
  • Hovedsæde: Torino, Italien
  • Adresse i Danmark:
    Fiat Group Automobiles Denmark A/S
    Hovedvejen 208
    2600 Glostrup

Læs også mere om Lancia på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!