Land Rover

Den første Land Rover kom helt tilbage i 1948 og var fra starten designet med henblik på at skab et terrængående køretøj til civilt brug i stil med den succesfulde Jeep. Denne første Land Rover model blev hurtigt populær særligt i Storbritannien, Afrika, Australia og Mellemøsten, hvor den stadig ofte er det foretrukne bilmærke af firehjulstrækkere.

Billig billeje med Land Rover

Land Rover Discovery 3 – sammenlign priser på billeje og lej en billig Land Rover Discovery 3 på BillejeInfo. Foto: The Car Spy

I en klasse for sig

Den første legendariske Land Rover blev lavet af bilfabrikanten ‘Rover Company’, først i 1978 blev Land Rover oprettet som et selvstændigt selskab. Igennem 1950’erne og 1960’erne blev den første Land Rover model kontinuerligt forbedret og videreudviklet, og med tiden blev Land Rover det førende bilmærke for firehjulstrækkere.

Det var først i 1970, at en helt ny Land Rover modeller så dagens lys, Range Rover. Det var verdens første ‘luksus’ firehjulstrækker, og blev øjeblikkeligt en stor salgssucces. Også denne model er med årene blevet forbedret og står stadig som noget af det ypperste og mest luksuriøse, der fås inden for terrængående køretøjer. Senere er sortimentet fra Land Rover blev yderligere udvidet med modeller som Discovery, Freelander og Range Rover Sport. Sortimentudvidelsen hos Land Rover har dog nok til dels været et forsvar mod konkurrencen fra blandt andet de japanske konkurrenter, som i 70erne lancerede flere populære modeller, der hurtigt tog markedsandele fra Land Rover.

Lej en Land Rover

Har du brug for en lejebil, som kan klar mere terræn end en normal bil, eller ønsker du dig blot en køreoplevelse lidt ud over det sædvanlige, er det oplagt at benyttemuligheden for at leje en Land Rover. Flere biludlejningsfirmaer tilbyder leje af forskellige Land Rover modeller rund om i verden. Skal du for eksempel til Island eller Sydafrika, er der næppe nogen anden lejebil end en Land Rover, som giver bedre mulighed for at opleve både by og natur.

Fakta om Land Rover

  • Grundlagt: 1978
  • Moderselskab: Tata Motors.
  • Hovedsæde: Gaydon, England
  • Adresse i Danmark:
    British Car Import A/S
    Sjællandsvej 1
    6000 Kolding

Læs også mere om Land Rover på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her -- data-src=