Lotus - information om Lotus lejebiler

Lotus er en engelsk sportvognsfabrikant, som fra starten har stræbt efter at skabe biler i et minimalistisk design og med en let konstruktion. “Mere motorkraft gør dig hurtigere på langsiderne, mindre vægt gør dig hurtigere overalt!” var således et af grundlæggeren Colin Chapman’s mottos.

Lotus Evora. Lej en bil på Billeje.info

Evora, den seneste model fra Lotus. Foto: Juriën Minke

Historie

Bilmærket Lotus blev oprindeligt grundlagt som Lotus Engineering Ltd. af ingeniøren Colin Chapman. Han var besat af at skabe sine egne racerbiler med fokus på lav vægt og gode køreegenskaber. Produktionen af Lotus sportsvogne til almindelig vej blev således oprindeligt sat i værk for netop at finansiere Chapman’s ambition om at udvikle konkurrencedygtige racerbiler.

Lotus lancerede således i 1957 ‘Lotus Seven’, som var baseret på racerbilen Lotus Mark VI, og den opnåede hurtigt kultsatus. Lotus producerede Seven frem til 1973, og herefter overgik rettighederne til sportsvognsfabrikanten Caterham, som den dag i dag producerer en udgave af bilen. Ligeledes introduceredes Lotus Elite i 1957, som var Lotus’ første serieproduceret gadebil, og som med et smukt karrosseri af glasfiberarmeret polyester var helt på forkant med den nyeste teknologi.

Blandt de mest kendte Lotus biler i nyere tid er Lotus Esprit og Elise. Ifølge kritiske røster har Lotus dog haft svært ved at byde på noget ny efter salget til Proton, og i flere år var nye Lotus-modeller da også blot nyfortolkninger af Elise-modellen. I 2008 lancerede Lotus dog den helt nye Evora-model, den første Lotus bil med en helt nyudviklet platform siden Elise.

Lej en Lotus

Drømmer du om en unik køreoplevelse, eller har du brug for at ankomme med stil? Som vi tidligere har beskrevet her på Billeje.info, har du blandt andet hos Hertz Biludlejning mulighed for at leje en Lotus Evora.

Fakta om Lotus

  • Grundlagt: 1952
  • Hovedsæde: Norfolk, England

Læs også mere om Lotus på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!