Porsche

PorschePorsche er et af verdens mest prestigefyldte og førende sportsvognsmærker, hvis biler har et næsten fejlfrit renommé. I mange år producerede Porsche kun de berømte sportsvogne, men har i de senere år udvidet sortimentet med andre biltyper.

Lej en billig Porsche med Cartrawler

Porsche 996 Cabrio – sammenlign priser på billeje og lej en billig Porsche på BillejeInfo. Foto: oliverlindner

Historie

Ferdinand Porsche startede firmaet i 1931, men arbejdede i starten kun med at designe biler for andre fabrikanter, og blev blandt andet hyret til at design folkets bil (Volkswagen) af Hitlers regering, hvilket på sigt blev til den berømte Bobbel. Efter krigen udviklede sønnen Ferdinand Jr. sammen med Karl Ferdinand Rabe firmaets første rigtige sportvogn, Porsche 356, som var en stor succes.

Porsceh’s og måske verdens mest legendariske sportvogn nogensinde, Porsche 911, blev lanceret i 1963. Dette sportvogns-ikon er siden blevet produceret i flere forskellige moderniseret udgaver, og indgår stadig i produktionen. De følgende årtier introducerede Porsche desuden flere nye sportsvognsmodeller, som næste alle demonstrerede hvorfor Porsche var verdens førende sportsvognsmærke. I starten af 1990erne gik markedet dog imod Porsche, og selskabet havde røde tal på bundlinjen. Men Porsche fik skuden på rette køl igen, og har i det nye årtusinde udvidet produktionen til også at omfatte andre biltyper. Således introducerede man i 2002 SUV’en Cayenne og i 2010 Porsche Panamera, som især skal konkurrerer med luksusbiler fra Mercedes, BMW og Audi. Udviklingen af de nye biltyper viser, at Porsche har tænkt sig, at Porsche forretningen skal vokse sig endnu større i fremtiden.

Fakta om Porsche

  • Grundlagt: 1931
  • Hovedsæde: Stuttgart, Tyskland

Læs også mere om Porsche på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!