Investeringen i en længere landingsbane ser ud til at have båret pote for Vagar Lufthavn på Færøerne, som i juli havde den travleste måned nogensinde. 33.169 passagerer passerede terminalen på Færøerne, hvilket sammenlignet med samme måned sidste år er en fremgang på 12,9 procent. Mange rejsende vælger at benytte billeje fra Vagar Lufthavn til rejsen rundt på Færøerne.

Indtil nu har der i år samlet set været en stigning på 6,8 procent i forhold til 2011, hvilket svarer til 8258 passagerer. Går man 10 år tilbage er årets passagertal en stigning på imponerende 30 procent.

Investeringer i Vagar Lufthavn

Færøernes eneste lufthavn indviede i december sidste år en forlængelse af landingsbanen fra 1250 meter til 1799 meter. Derudover har man investeret i nye indflyvningsinstrumenter og en ny terminal, som forventes at stå klar i maj 2014. Lufthavnens nuværende terminal stammer fra 1978, hvor man blot modtog 28.000 passagerer – i 2011 var dette tal for Vagar Lufthavn steget til over 200.000.

Den nye landingsbane har ifølge lufthavnens direktør, Jákup Sverri Kass, allerede vist sit værd: “Investeringen i en længere landingsbane og nye instrumenter har gjort Færøerne mere tilgængelig for mindre og større fly og har forbedret rettidigheden. Atlantic Airways har allerede haft succes med deres investering i en ny Airbus A319”.

Vagar Lufthavn har i opstartsperioden giveet Atlantic Airways rabat på lufthavnsafgiften og på nye ruter til og fra Færøerne, som for eksempel den nye sommerrute til Barcelona, som Atlantic Airways står bag.

“Vagar Lufthavn ønsker at fremme trafik imellem Færøerne og udlandet – og vi byder enhver velkommen, som kunne tænke sig at kigge på luftfartsløsning, som involverer Færøerne.”

Du kan læse mere om lufthavnen på Færøerne på den officielle hjemmeside her

Bestil billig billeje i Vagar Lufthavn

Vil du opleve den smukke natur og de kulturelle seværdigheder på de grønne øer i Atlanten, så er billeje i Vagar Lufthavn en oplagt mulighed. Med 600 km gode veje, og broer, dæmninger, tunneller eller færger til at forbinde hovedparten af de 18 færøske øer, er det nemt at komme rundt i lejebil. Brug søgemaskinen her på siden, som finder og sammenligner priser på billeje fra alle biludlejningsselskaberne i Vagar Lufthavn på Færøerne. Bestiller du billeje i Vagar Lufthavn hjemmefra, står din lejebil klar i lufthavnen, når du lander, og du kan nemt fortsætte din rejse.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *