Fly parkeret ved Oslo Lufthavn. Foto: Avinor AS, Creative Commons.

Lufthavnsoperatøren Avinor var forleden vært for en stor åbningsfest i Oslo Lufthavn. Her fejrede man, at den norske hovedstadslufthavn er blevet markant udvidet og fremover vil kunne håndtere 32 mio. passagerer årligt.

Bedre plads til gode oplevelser

Udvidelsen omfatter ikke en helt ny terminal, men til gengæld kan rejsende i Oslo Lufthavn fremover nyde godt af en større ankomst- og afgangshal med bedre plads. Ifølge Avinor har man tilstræbt at følge den oprindelige, karakteristiske arkitektur.

Den nye ankomst- og afgangshal på 52.000 m² er blevet udvidet med 34 nye indcheckningsskranker og 12 nye sluser ved sikkerhedskontrollen, som gerne skulle betyde mindre risiko for kø. Derudover er der blandt andet tilføjet et helt nyt anlæg til håndtering af baggage samt flere og større butikker.

Oslo Lufthavn åbnede oprindeligt i 1998 og var bygget til at kunne håndtere 17 mio. passagerer årligt. Den kapacitet blev efter få år nået, og i 2007 begyndte man at planlægge en udvidelse. I sommeren 2012 tog man hul på arbejdet med at opdatere hovedbygningen.

Du kan se en oversigt over det som er blevet døbt ‘Nye Oslo Lufthavn’ på Avinor’s hjemmeside

Find den billigste billeje i Oslo Lufthavn

Ankommer du til den norske hovedstadslufthavn kan du tage toget ind til byen. En tur på ca. 20 minutter. Ligeledes er der en række busforbindelser til nærområdet.

Vil du hellere fortsætte din rejse i Norge i bil, er der også gode muligheder for at bestille billeje i Oslo Lufthavn hjemmefra. Det kunne for eksempel være for at tage på en bilferie ad de mange smukke og naturskønne veje i Norge.

Lufthavnen betjenes således i skrivende stund af Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz og Sixt. Vil du være sikker på at finde det bedste tilbud blandt disse, er det nemmest og hurtigst at bruge den anerkendte søgemaskine fra CarTrawler. Den finder du øverst her på siden. Du skal blot angive hvornår, du ønsker at leje en bil, så får du efter få sekunder en oversigt med det billigste lejebiler og kan nemt lave en bestilling på den, som passer bedst til dine ønsker.

Du finder biludlejningsfirmaerne i lufthavnens parkeringshus P10 på plan U2.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *