En af de skønne strande på Tasmanien. Den sydlige beliggende betyder dog at vandet det meste af året er forholdsvis køligt. Foto. Sascha Wenninger

Tasmanien, som ligger sydøst for det australske kontinentet, er Australiens største ø. I Danmark er Tasmanien nok mest kendt som kronprinsesse Mary’s hjemland, men Tasmanien er også et spændende rejsemål, som især byder på mange unikke naturoplevelser. Rejser du til Tasmanien, er en rundrejse med billeje en god måde at udforske øens seværdigheder.

På Tasmaniens kan du nyde et afvekslende landskab med lækre sandstrande, eukalyptusskove og flotte nationalparker med høje klipper, dybe søer og dramatiske bjergformationer, og hvis du er heldig kan du se hvaler og delfiner lege i de glitrende blå bugter.

Den nemmeste måde at komme omkring på Tasmanien er i bil, som enten kan sejles over fra det australske fastland eller lejes ved ankomst. Ligesom herhjemme har lavprisflyselskaberne dog også gjort deres indtog i Australien, og rejsende fra fastlandet vælger derfor oftest at flyve fra Melbourne til Hobart på Tasmanien og herfra benytte billeje.

Oplevelser på Tasmanien – en verden for sig

Tasmaniens officielle slogan er “A world apart, not a world away”, og Tasmanien adskiller sig da også på mange områder markant fra resten af Australien trods den korte afstand. Selvom øen Tasmanien kun måler omkring 300 kilometer fra nord til syd og fra øst til vest, vil det selv med egen lejebil ofte tage længere tid end du regner med at komme rundt. Udover de mange oplevelser, der kan fange din opmærksomhed undervejs, er der på Tasmanien således mange snoede veje. Selv mange af hovedvejene passerer bjergpas og løber langs kysten med få steder at overhale, så hvis du har en stram tidsplan, kan det være en god ide at rådføre dig med lokale om den bedste rute.

Strand på Tasmanien. Lej bil på Billeje.info

Der er mange muligheder for store naturoplevelser på Tasmanien. Foto: NeilsPhotography

Med billeje på Tasmanien kan du for eksempel starte med at udforske Tasmaniens hovedby Hobart, som også er kronprinsesse Marys hjemby og Australiens næstældste by efter Sydney, hvor du i de charmerende gamle bydele med bygninger tilbage fra tiden som hvalfangerby tydeligt fornemmer den maritime atmosfære.

For de fleste vil højdepunktet på rejsen til Tasmanien dog være den smukke natur. Tasmanien, som er halvanden gang så stor som Danmark, har flere fantastiske nationalparker, og det er oplagt at parkere lejebilen og vandre en tur, hvor du kan komme tæt på den lokale flora og fauna.

På Tasmanien er der udover de store naturoplevelser, også rig mulighed for at udforske øens kolonitidshistorie, hvor du på talrige museer kan få et gribende indblik i Tasmaniens barske fortid som fangekoloni.

Du kan finde flere oplysninger om seværdigheder og begivenheder på Tasmanien på øens officielle turisthjemmeside her

Bestil billeje på Tasmanien

Flyver du til Hobart, er det nemmest at bestille din lejebil med afhentning direkte i lufthavnen. Så slipper du for at bekymre dig om buskøreplaner og taxier, men kan i stedet fortsætte direkte til dit første hotel. Billeje på Tasmanien giver dig desuden mulighed for at udforske de mange spændende natur- og kulturolevelser i dit eget tempo. Husk at Tasmanien har et rigt dyreliv, og du derfor særligt ved kørsel efter mørkets frembrud skal være særlig opmærksom på for eksempel vombatter og wallabyer (små pungdyr).

Benyt søgemaskinen her på Billeje.info til at bestille din lejebil på Tasmanien. Vi finder og sammenligner i samarbejde med CarTrawler priser på lejebiler fra alle biludlejningsfirmaerne på Tasmanien, og gør det let for dig at finde den bedste og billigste lejebil.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *