Snart begiver mange danske børnefamilier sig afsted på kør-selv-ferie, og med den rette forberedelse kan turen blive en god oplevelse for hele familien. Her kan du læse en række gode råd til, hvordan bilferien gøres sjovere for børnene, og sikrer fred på bagsædet.

Er vi der snart?

Uanset om det er i egen bil eller med billeje, er det ifølge FDM vigtigt at gøre køreturen, kilometerne og afstanden til en leg for børnene, hvis bilferien skal være en succes.

“Opskriften på den vellykkede kør-selv-ferie består i at forberede hele familien. Det handler ikke kun om at nå frem til feriestedet. Selve køreturen er også en del af ferien. Når børnene hygger sig, bliver køreturen sjovere og mere sikker. Derfor er det vigtigt med underholdning og forplejning til børnene undervejs”, siger FDMs feriekonsulent Frederik Valmin.

Gode råd til bil-ferien

Herunder kan du læse nogle af FDMs råd til, hvordan du kan forbedre den gode bilferie med børn.

  • Forbedred bilen til børnene: Er der brug for autostole, er det naturligvis vigtigt at sørge for disse er korrekt monteret og tilpasset. Medbring eventuelt ekstra puder og tæpper, som gør det nemmere og mere behageligt at sove undervejs. Det er farligt med løsdele i bilen, sørg derfor for at børnene kan opbevare deres legesager, bøger osv. i sæde- eller ryglænslommer. Når sommersolen (forhåbentlig) står ind gennem sideruderne, kan det selv med aircondition blive varmt på bagsædet, medbring derfor solskærme til at beskytte børnene mod solen.
  • Forklar afstanden: Børn kan have svært ved at forstå afstande, og det gælder derfor om at synliggøre afstanden, FDM foreslår, at pilen på P-skiven bruges til at illustrere hvor langt I er nået. Lav eventuelt også et kort over ruten til børnene, så de selv kan følge med, når byerne undervejs passeres.
  • Mad og drikke: Pak lidt sunde snacks og ikke mindst drikkevarer, så det ikke er nødvendigt at holde en kørepause hver gang tørsten eller sulten melder sig. Benyt for eksempel en køleboks, så der kan serveres kolde drikke under hele turen.
  • Pauser: Det er dog vigtigt at holde regelmæssige pauser, gerne ca. hver 2-3 time, særligt for børnenes skyld. Pauserne vil modvirke køresyge, og er en god lejlighed til at få brændt lidt energi af på en legeplads. Vælg rastepladser med gode toiletforhold.
  • Underholdning: Sidst men ikke mindst gælder det om, at børnene har noget at fordrive tiden med i bilen. Elektronisk udstyr som for eksempel DVD-afspillere, små spillekonsoller, ipods med musik og lydbøger er som regel et sikre hit, men lav også fælleslege som for eksempel ’20 spørgsmål til professoren’.

Bestil billig billeje til sommerferien

Vil I helst helt undgå at skulle bruge mange timer af ferien på at køre til feriemålet? Så kan et godt alternativ være at benytte billeje i sommerferien. Bestil for eksempel billeje med afhentning i lufthavnen, så står jeres lejebil klar, når I ankommer med fly fra Danmark, og I kan straks tage hul på ferien. I søgemaskinen her på Billeje.info finder du let billig billeje fra alle biludlejnignsfirmaerne på de populære destinationer og lufthavne i hele verden. Bestil i god tid hjemmefra, så har du størst chance for at få nøjagtig den lejebil, som passer til jeres familie til en lav pris.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *