Et aflyst eller forsinket fly er en ærgerlig måde at starte ferien på. Først og fremmest fordi din ferie starter med en stressende situation, når du forsøger at slappe af. Desværre er flyforsinkelser ikke usædvanlige, og selv om strejker heldigvis er forholdsvis sjældne, kan de skabe stor usikkerhed om rejsen, når de sker. For eksempel hvis du har booket en lejebil, som står og venter på dig i din ankomstlufthavn.

I tilfælde af at du står over for en flyforsinkelse eller -aflysning, kan du herunder se hvad, du som billejekunde kan gøre, og hvad der kan ske, hvis du ikke gør det.

Tusindvis af aflyste fly efter SAS-strejke

Trods maratonforhandlinger brød forhandlingerne mellem SAS-ledelse og piloter sammen i starten af ugen. Siden har en pilot-strejke påvirket et sted mellem 200 og 250 afgange dagligt hos det kriseramte flyselskab og forstyrret tusindvis af passagerers rejseplaner. En del af disse passagerer har uden tvivl også booket en lejebil til deres rejse, som de nu måske ikke kan bruge eller afhente til aftalt tid.

Angive dit fly-nummer ved bestilling af flyleje

Blot fordi du bestiller billeje med afhentning i en lufthavn, kan du ikke gå ud fra, at biludlejningsfirmaet af sig selv tager højde for forsinkede fly. Du kan dog angive dit fly-nummer i forbindelse med bestillingen, så biludlejningsselskabet ved hvilket fly, du rejser med. Har du endnu ikke bestilt fly til din rejse, kan du altid senere tilføje oplysningen i din billeje-booking online.

Når biludlejningsselskabet har informationer om dit fly-nummer, vil din reservation ikke bliver annulleret, hvis du er forsinket. Det gælder dog typisk kun forsinkelser på op til maksimalt 24 timer. Er der tale om flere døgn, eller ankommer du sent (uden for normal åbningstid), anbefaler vi dog, at du under alle omstændigheder kontakter biludlejningsselskabet.

Forsinkes din flyrejse mere end et døgn, vil det ofte være nødvendigt at annullere din reservation og lave en ny. Da er det sandsynligt, at prisen har ændret sig i forhold til den oprindelige bestilling – typisk er det dyrere at bestille kort for afhentning.

Læs mere om gratis afbestilling, når du bestiller her på Billeje.info. Husk, at afbestilling og ændringer ikke er mulige, når afhentningstidspunktet er udløbet på reservationen. Dette gælder for alle reservationer.

Udeblivelse

Hvis hverken CarTrawler, som står bag søgemaskinen her på Billeje.info, eller selve udlejeren (Avis, Sixt, Hertz osv.) er orienteret om din forsinkelse, skal du ikke forvente, at udlejningskontoret holder din lejebil tilbage. Hvis du ikke dukker op på det planlagte tidspunkt, vil de således normalt betragte dig som en udebleven kunde.

Nogle steder giver dig måske lidt snor, selvom du ikke har varslet dem om din forsinkelse. Men særligt i højsæsonen, hvor der sandsynligvis står andre kunder klar til at leje en ledig bil, kan du ikke forvente dette. Udebliver du eller kommer for sent, er lejebilen derfor sandsynligvis ikke længere er tilgængelig, og du får ikke refunderet pengene. Du skal så foretage en ny reservation.

Afhentning uden for normal åbningstid

Er du nødt til at afhente din lejebil uden for udlejningskontorets normalt åbningstid, vil du som regel blive opkrævet et ekstragebyr. Dette skal blandt andet dække den ekstra udgift til personalet, som må blive efter fyraften for at udlevere din bil. Det gælder normalt også, hvis den normale åbningstid må forlænges på grund af en flyforsinkelse.

Læs altid lejebetingelserne godt igennem

Uanset om du lejer din bil hos et af de store internationale selskaber som Avis, Hertz, Europcar eller Sixt, er det altid vigtigt at du læse lejebetingelserne godt igennem. Så ved du, hvad der indgår i prisen på lejebilen og ikke mindst hvad der ikke indgår i prisen. Her kan du også se betingelser for sen afhentning eller udeblivelse. Lejer du en bil igennem CarTrawler-søgemaskinen her på siden, kan du se og læse lejebetingelser for den enkelte bil i andet trin på bestillingssiden.

Har du spørgsmål vedrørende din billeje hos CarTrawler, skal du altid rette henvendelse direkte til CarTrawlers kundeservice, der har åbent 24 timer i døgnet.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *