Det er ofte en dårlig forretning at være Uber-chauffør. Foto: Mark Warner, CC BY 2.0.

Kørselstjenesten Uber lukkede sidste forår for sine tjenester i Danmark, men i USA er der stadig gang i forretningen hos Uber og konkurrenten Lyft. En ny undersøgelse fra MIT viser dog, at tjenesternes chauffører i gennemsnit blot tjener lidt over 20 kr. i timen – før skat.

Mister penge på at arbejde

Den gennemsnitlig profit på blot $3,37 i timen, når alle omkostninger pånær skat er trukket fra, er mindre end den amerikanske mindsteløn ($7,25). Undersøgelsen fra MIT (Massachusetts Institute of Technology’s Center for Energy and Environmental Policy Research) viser desuden, at næsten en tredjedel af Uber og Lyft’s chauffører sågar taber penge på at køre, når udgifterne til bilen fratrækkes.

Forskerne fra MIT baserer deres konklusioner på en spørgeskemaundersøgelse blandt mere end 1100 chauffører i USA, hvor oplysninger om indtægter, antal kørte kilometer og biltype indgik. Det nedslående resultat når forskerne frem til ved at kombinere disse svar med den eksisterende viden om, hvilke udgifter der er ved at eje og køre en bil (forsikringer, vedligehold, benzin og afskrivning).

En talsperson fra Uber skyder dog MIT-undersøgelsens konklusioner ned og konstaterer i en kommentar til The Guardian, at undersøgelsens metoder og konklusioner er “dybt fejlbehæftede.” Forskerne medgiver da også, at der er findes forskellige metoder til at opgøre indtægter, tidsforbrug osv. Det er dog ikke første gang, at der rejses kritiske spørgsmål om chauføreres indtægter eller mangel på samme.

Uber undervurderede omkostninger

Der er således tidligere påvist en stor udskiftning af chauffører hos Uber, hvor en rapport sidste år konkluderede, at blot 4 procent bruger tjenesten mere end et år. Ifølge nogle branchekendere er det et tegn på, at nye chaufførerne i første omgang ofte undervurderer, hvilke omkostninger der er forbundet med at bruge egen bil som taxi.

Uber har endda selv vist, at de undervurderer omkostninger ved at køre i egen bil. Selskabet lukkede således i efteråret ned for Xchange Leasing, et nyt leasingfirma, efter store underskud på grund af markant større nedskrivninger af bilernes værdi end forventet.

Find en billig lejebil i USA

Skal du på rejse i USA, er bilen i langt de fleste tilfælde det bedste transportmiddel. Hele infrastrukturen i ”Guds eget land” er således i høj grad lagt an på bilisme med gode veje, parkeringsforhold osv. Medmindre du skal på storbyferie i for eksempel New York, hvor det er nemmeste at komme omkring med metro, bør du derfor overveje at benytte billeje i USA.

Brug søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst her på siden, til at finde og reserverer en lejebil i USA. Søgemaskinen indhenter lynhurtigt de aktuelt bedste tilbud fra en lang række af store og små biludlejningsfirmaer, så du nemt kan finde den bedste pris på netop den størrelse bil, du har brug for.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *