Hvis du bliver involveret i et uheld, eller hvis der på andre måder opstår problemer med bilen, er det vigtigt, at du følger biludlejningsselskabets instrukser for skadesanmeldelse. Ellers risikerer du i værste fald at forsikringen ikke dækker skaden, eller at du pålægges ekstra gebyrer.

Korrekt skadesanmeldelse

I lejeperioden er det dig som lejer, der er ansvarlig for alle skader, der opstår på bilen – uanset hvem som forårsager skaden. Sørg for at læse din lejekontrakt grundigt igennem, da instrukserne for korrekt skadesanmeldelse ofte er forskellige fra udlejer til udlejer. De følgende råd er derfor udelukkende vejledende og gælder altså ikke i alle tilfælde.

Uanset som du er involveret i et uheld i egen bil eller med en lejebil, er der selvfølgelig nogle fælles retningslinjer, som altid gælder. Det vil sige, at du naturligvis som det første skal tilkalde ambulance omgående i tilfælde af personskade, eller politiet hvis en modparts skyld skal fastlægges samt derefter skaffe navne og adresser på andre implicerede parter i uheldet og på eventuelle vidner. Derudover vil der i din lejekontrakt typisk være krav om, at du i tilfælde af et uheld skal ..

  • Kontakte din biludlejer hurtigst muligt uanset skadernes omfang. Der er som regel oplyst et ’emergency’ nummer på din lejekontrakt.
  • Undlade at anerkende ansvar eller skyld på ulykkesstedet (overlad det til politiet eller forsikringsselskabet at afgøre dette)
  • Få en kvittering for at der er optaget politirapport. Hos nogle forsikringsselskaber er det et krav for erstatning, at der er optaget politirapport.
  • Udfylde og aflevere skadesanmeldelse hos dit biludlejningsselskab. Hos nogle udlejere skal dette ske ved at udfylde en formular online.

Derudover bør du ..

  • Tage billeder af lejebilens skader og nummerplader på andre involverede biler
  • Straks kontakte dit eget forsikringsselskab.
  • Ikke få lejebilen repareret uden både forsikrings- og biludlejningsselskabets skriftlige godkendelse. Ellers skal du ikke forvente af få refunderet dine udgifter.

Det er heldigvis de færreste, som kommer ud for uheld i forbindelse med billeje. Men for en sikkerheds skyld er det dog vigtigt, at du har styr på forsikringerne.

Læs mere om forsikring af lejebil.

Find den billigste billeje online

Vil du finde det bedste tilbud på netop den type lejebil, som du har brug for? Så brug søgemaskinen her på Billeje.info, som stilles til rådighed af CarTrawler.

I søgemaskinen kan du hurtigt sammenligne priser fra alle de store multinationale biludlejningsfirmaer som for eksempel Avis, Hertz, Europcar og Sixt, men også en lang række mindre, lokale udlejere. Når du har fundet den rigtige lejebil, tager det blot et par klik mere for at sikre dig din reservation.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *