10 gode tips til billejeOvervejer du at skulle opleve Grækenland med billeje har vi 10 gode tips. Foto: Aster-oid

Har du brug for billeje til din næste ferie eller forretningsrejse? Så giver vi dig her 10 gode tips til, hvordan du får den bedste oplevelse med billeje og ikke mindst finder den billigste lejebil.

1. Bestil billeje online

Det er lettere end nogensinde at bestille en lejebil, og internettet gør det desuden nemt at sammenligne priserne på billeje fra forskellige selskaber på forhånd for at finde den billigste billeje. Benyt for eksempel billeje-søgemaskinen her på siden, som i samarbejde med en af verdens største billeje-formidlere, CarTrawler, finder og sammenligner priser på billeje i hele verden.

2. Undersøg mulighed for rabat

Har du brug for billeje i flere dage, kan du med fordel undersøge om du eventuelt kan få rabat ved at leje bilen en hel uge fremfor på dagsbasis.

3. Bestil i god tid

For at få den bedste pris på billeje, og være sikker på at have det størst mulige udvalg af biler er det vigtigt at bestille din billeje i god tid.

4. Tjek forsikringen

Det er ikke klogt at spare forsikringen helt væk, men undersøg på forhånd om du allerede har en forsikring som dækker billeje. Er dette ikke tilfældet, kan udlejeren ofte tilbyde dig at tegne en forsikring i forbindelse med lejen, hvor du som minimum bør sikre dig, at den dækker ansvar, tyveri og kasko.

5. Kilometerstand og brændstof

Undersøg om du får fri kilometerforbrug med i lejeprisen, eller om der kun er inkluderet et bestemt antal kilometer. Huske desuden at tjekke om kilometerstanden er aflæst inden du forlader udlejeren, og igen ved afleveringen af bilen. Det bedste er, at sørge for det bliver noteret på selve kontrakten.
Da lejebiler udlejes med fuld tank, skal de ofte også afleveres med fuld tank. Som regel har du dog mulighed for at lade biludlejningsfirmaet tanke den op for dig, men det er ofte billigere selv at fylde den op før afleveringen.

6. Undgå lufthavnsgebyr

Vælger du at afhente din lejebil i en lufthavn pålægges billejen ofte et ‘lufthavnsgebyr’, som skal dække de ekstraomkostninger biludlejningsfirmaet har for leje faciliteter i lufthavnen. Det er naturligvis oftest langt det nemmeste at kunne afhente sin lejebil i lufthavnen, men vil du undgå gebyret kan du overveje at bestille afhentning i den nærmeste by i stedet.

7. Medbring eget ekstraudstyr

Hos de fleste selskaber skal du betale ekstra for at benytte ekstraudstyr i din lejebil som for eksempel et barnesæde eller en GPS. Har du mulighed for det, kan du derfor spare penge på billeje ved at medbringe dit eget ekstraudstyr.

8. Få medlemsrabat

Mange biludlejningsfirmaer tilbyder medlemskaber, og benytter du ofte billeje, giver disse klubber dig mulighed for at opspare rabatpoint i stil med flyselskabernes bonuspoint.

9. Kontrollér lejebilen for skader

Kontrollér lejebilen sammen med udlejer for skader, før du forlader udlejningsfirmaet. Dokumenter eventuelt skader med fotos, og sørg for at udlejer noterer alle skader på lejekontrakten. Husk at det er ikke nok med en mundtlig aftale.

10. Læs vore FAQ om billeje

Du kan læse flere gode råd og tips om at leje bil i vores FAQ. Finder du ikke dit svar her, kan du naturligvis også kontakte kundecenteret hos CarTrawler.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *