Unge billister. Lej bil på Billeje.infoNu kan også de helt unge billister få glæde af billeje. Foto: Budget.

Takket være en forsøgsordning, kan du i Danmark allerede starte på køreskolen, når du er 16 år og 9 måneder. De færreste nye billister har dog egen bil, så hvor gammel skal du være for at leje en bil i Danmark?

Om det er i forventning om, at forsøgsordningen (som kan blive permanent) vil give mere rutinerede unge billister i fremtiden, er uvist. Men faktum er, at flere biludlejningsfirmaer i Danmark de senere år ligeledes har sænket deres aldersgrænser.

Lej en bil som 19-årig

Aldersgrænsen er biludlejernes forsøg på at sikre, at deres lejebilerne er i sikre hænder hos erfarne billister. Tidligere var den gængse aldersgrænse på 21 år, men som du kan se i oversigten nedenfor, byder biludlejningsfirmaerne over en bred kam nu yngre kunder velkommen.

Selvom du allerede som 19-årig kan leje en bil hos flere biludlejere, er dette dog typisk kun fra bestemte bilgrupper. Desuden skal du være opmærksom på, at der i de fleste tilfælde opkræves et ekstra gebyr af unge billister. Endelig vil de fleste udlejere kræver, at du har haft dit kørekort i minimum ét år.

Sænkningen af aldersgrænsen for billeje giver god mening i Danmark, hvor de færreste unge billister har råd til at købe egen bil. Med billeje får de unge alligevel mulighed for at køre på weekendtur med vennerne eller besøge familien uden at bekymre sig om togtider og busbilletter. Undersøgelser har tidligere vist, at er man en gruppe venner, som lejer en bil sammen for for eksempel at køre fra København til Jylland, kan det i mange tilfælde være en billigere løsning end at tage toget.

BiludlejningsfirmaMinimumsalder i Danmark*Gebyr
Avis19 år. Gyldigt kørekort i mindst 1 år. En højere minimum aldersgrænse kan gælde for visse køretøjer.< 25 år
Budget19 år. Gyldigt kørekort i mindst 1 år. En højere minimum aldersgrænse kan gælde for visse køretøjer.< 25 år
Europcar20 år. Gyldigt kørekort i mindst 1 år. Højere minimum aldersgrænse for nogle køretøjskategorier f.eks. Luxury (26 år).< 26 år
Hertz19 år. Gyldigt kørekort i mindst 1 år. Aldersgrænsen kategoriafhængig med grænser på mellem 19 – 28 år.Afhænger af køretøjskategori.
Sixt20 år. Gyldigt kørekort i mindst 1 år. Nogle lejebiler skal du være minimum 23 eller 25 år for at leje. < 26 år
*Ovenstående informationer om aldersgrænser på billeje i Danmark er indsamlet i august 2020. Vi tager forbehold for fejl og ændringer.

Bestil din første lejebil her

Vil du benytte den lavere aldersgrænse for billeje i Danmark? Så brug søgemaskinen her på Billeje.info til at bestille din første lejebil. Her finder du billig billeje med afhentning fra udlejningsstationer i alle større danske byer og lufthavne.

Vidste du, at aldersgrænser for billeje ikke kun gælder den nedre grænse? I flere lande er der også biludlejningsfirmaer, som har en øvre aldersgrænse. Læs mere om alder og billeje.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *