Den optimale ruter du skal køre for at nå omkring til alle USA's nationalparker på én tur.

USA’s nationalparker er med god grund ofte at finde øverst på liste over seværdigheder, som turister gerne vil opleve på en bilferie i USA. Ønsker du at nå omkring til så mange af de storslået naturområder som muligt i løbet af ferien, er billeje den bedste løsning.

Storslåede naturoplevelser med billeje i USA

USA har i alt 59 beskyttede områder, som har status af nationalpark. En del af dem findes på Hawaii, i Alaska og andre områder uden for det amerikanske fastland. Det er derfor som regel de 47 parker inden for grænserne af de 48 sammenhængende delstatene i USA, som er målet for en roadtrip med billeje.

Som det ses på kortet i højre side, er der en højere koncentration af nationalparker i det vestlige USA, og det er også her nogle af de mest berømte ligger såsom Yosemite, Yellowstone og Grand Canyon.

Alle nationalparker på én roadtrip

Selvom en lejebil giver dig chancen for at besøge flere nationalparker i løbet af en ferie, er det de færreste som satser på at nå omkring til alle nationalparkerne i USA på én tur.

Yosemite Park

Yosemite Nationalpark. Foto: Conny Liegl, Creative Commons.

Hvor langt skulle du køre for at nå omkring til alle de officielle nationalparker i USA? 23.333 kilometer! Det viser en udregning af den optimale rute, som datalogen Dr. Randy Olson fra University of Pennsylvania har foretaget.

Du skal ifølge udregningen afsætte et par måneder, hvis du vil nå omkring til alle 47 parker til trods for at ruten er udregnet netop for at nå omkring til alle parker på kortest mulige tid.

Der er således nok naturoplevelser i USA til adskillige ferier med billeje, selv hvis du ser flere parker hver gang.

Find den billigste billeje i USA

Som det fremgår af kortet ovenfor, er der nationalparker bredt fordelt udover USA. Det er dog i sær populært at leje en bil i Californien for at kombinere opleveser i berømte storbyer med parker som Yosemite Nationalparkder ligger inden for et par timers kørsel af for eksempel San Francisco.

Brug søgemaskinen her på Billeje.info til hurtigt at finde de billigste priser på billeje i USA. Søgemaskinen fra CarTrawler dækker alle større lufthavne og byer, ligesom den indsamler tilbud fra både store, internationale navne som Avis, Hertz og Enterprise, men også mindre lokale firmaer.

Er det første gang, du skal på bilferie i USA? Så kan du med fordel læse vores guide til færdselsregler i USA

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *