Billeje Berlin lufthavnDet viser sig at der stadig er problemer i Berlins nye lufthavn. Lej en bil og udforsk denne dejlige tyske storby. Foto: andynash

Det er efterhånden næsten 9 år siden den nye superlufthavn i Berlin, Berlin Brandenburg Lufthavnen (BER), efter planen skulle have taget imod de første flyrejsende. Men lufthavnen ligger stadig ubenyttet hen. Åbningen er således blevet udskudt ad flere omgange, og lufthavnen har udviklet sig til en af Tysklands største og dyreste byggeskandaler i mands minde.

Nu har man dog efterhånden fået så meget fod på problemerne, at en ny åbningsdato er blevet offentliggjort: Den 31. oktober 2020.

Byggekaos i Berlin

Det har blandt andet været problemer med at få styr på et nyt, avanceret brandsikringssystem i den nye lufthavn. Tilsyneladende har man installeret et så kompliceret system, at selv fagfolk har haft svært ved at hitte rede i det, og i forløbet har nogle sågar udtrykt tvivl om, hvorvidt det nogensinde kommer til at fungere efter hensigten.

I slutningen af april gav den lokale bygningsmyndighed dog omsider grønt lys for åbningen til efteråret. På sigt er det meningen at Berlins nye storlufthavn skal være ene om at betjene den tyske hovedstaden. Tegel og Schönefeld lufthavnene skal efter planen lukkes ned i takt med at Berlin Brandenburg Lufthavnen kommer op i omdrejninger.

Ifølge den officielle hjemmeside for Berlin Brandenburg Lufthavn vil rejsende fra efteråret kunne benytte terminalerne, T1, T2 og T5. De to førstnævnte ligger ved siden af hinanden, mens T5 vil ligge for sig selv i den nordlige ende af lufthavnen. Det forventes dog, at lufthavnen tages i brug i små skridt i takt med stigende efterspørgsel.

Den nye kæmpelufthavn i Berlin kan, når den engang er i fuld drift, blive en stærk konkurrent til Nordeuropas andre lufthavne i kampen om at tiltrække de store flyselskabers langdistanceruter.

Biludlejning i Berlin Brandenburg Lufthavn

Der vil være gode transport forbindelser til og fra den tyske hovedstads nye lufthavn. Har du brug for at leje en bil, vil du kunne finde en bred vifte af biludlejningsselskaber på Level E0 i T1 og direkte foran terminalområde L i T5.

Med billeje er det en smal sag at køre det sidste stykke ind til selve Berlin. Det er dog især, hvis du har planer om at udforske Brandenburg-delstaten eller et endnu større område, at en lejebil for alvor kommer til sin ret. Trods god offentlig transport er der ikke noget, som kan matche den frihed og fleksibilitet, du får med billeje.

Når den nye lufthavn slå dørene op for rejsende til efteråret, vil biludlejere som Avis, Enterprise, Europcar, Hertz og Sixt være repræsenteret med et bredt udvalg af køretøjer. Benytter du søgemaskinen her på Billeje.info, kan du hurtigt sammenligne priser fra dem alle med én søgnning.

Find billeje i Berlin

Indtil den nye lufthavn i Berlin åbner, kan du heldigvis stadig flyve til en af Berlins gamle lufthavne, for eksempel Berlin Schönefeld lufthavn, som ligger lige ved siden af Berlin Brandenburg, og 16 kilometer sydvest for Berlins centrum.

Forsæt nemt videre fra lufthavnen ind til Berlin med billeje, hvor du let kan besøge seværdigheder som Berlinmuren og Brandenburger Tor med billeje eller fortsætte til attraktioner i nærheden af byen. Benyt søgemaskinen her på Billeje.info, som finder billig billeje i alle Berlins lufthavne eller fra udlejningssteder i selve Berlin.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *