Billeje i Berlin Schönefeld Lufthavn

Berlin Schönefeld lufthavn (SXF), der ligger i delstaten Brandenburg, lige udenfor Berlins sydøstlige grænse. Dette er den mindste af den tyske hovedstads to lufthavne og benyttes især af lavprisflyselskaber. Schönefeld Lufthavn ligger lidt længere fra Berlin, men med billeje er du alligevel tæt på byen. Find billeje i Berlins lufthavne her på Billeje.info.

Terminalerne i Schönefeld Lufthavn vil efter planen de første år efter åbningen af Brandenburg lufthavn stadig være i drift. Foto: calflier001, CC BY-SA 2.0

Den østtyske lufthavn

Berlin Schönefeld Lufthavn var under den kold krig den eneste lufthavn, som betjente Østberlin. På grund af placeringen uden for bygrænsen kunne man omgå forbuddet mod at lade tyske flyselskaber have flyforbindelser til Berlin. Derfor blev lufthavnen betjent af det østtyske Interflug, mens Vestberlins mere bynære lufthavn, Tegel Lufthavn, ikke måtte modtagefly fra Lufthansa.

Nu til dags benyttes Schönefeld Lufthavn årligt af knap 13 millioner. Den mest brugte lufthavn for danskere er imidlertid føromtalte Tegel lufthavn, som nu er hovedsædet for Lufthansa. Trods sin lidt mere yderlige placering syd for byen, er Schönefeld Lufthavn til gengæld interessant for den prisbevidste rejsende, da lavprisflyselskaber som Easyjet og Ryanair har base her.

Igennem flere år har det været planen at opføre en ny stor civil lufthavn i Berlin, kaldet Berlin Brandenburg lufthavn (BER), men færdiggørelsen af den nye store lufthavn har været så forsinket, at det p.t. endnu ikke står klart, hvornår den nye lufthavn er færdig og dermed heller ikke, hvornår Schönefeld lufthavn officielt bliver omdøbt til Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt.

Biludlejning i Berlin Schönefeld Lufthavn

Hvis du flyver til Schönefeld Lufthavn, er det oplagt at leje din lejebil med afhentning direkte ved ankomsten til lufthavnen, så du får alle fordelene ved at kunne bevæge dig fleksibelt, hurtigt og nemt rundt i Berlin og omegn. Der er desuden et godt udvalg af biludlejningsselskaber i lufthavnen, så normalt kan du finde et køretøj, der passer præcis til dine behov. Det gælder hvad enten du vil leje en lille kompakt, byvenlig bil, som gør det nemt at begå sig inde i byen, eller en stor, rummelig mini-van, som kan rumme hele familien.

I Schönefeld Lufthavn finder du biludlejningsselskaberne samlet i et center lige foran Terminal A. Det inkluderer blandt andre Avis, Enterprise, National og Sixt. Når du har klaret formalia på din udlejers kontor, er der herfra langt hen til din bil. Skal du også returnere din lejebil i lufthavnen, er det parkeringshuset P4, du skal køre mod.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Sådan finder du den billigste pris på billeje

Hvis du beslutter dig til at leje bil direkte ved ankomsten til Berlins Schönefeld Lufthavn, har du mulighed for at finde den billigste billeje i lufthavnen her på Billeje.info.dk via søgemaskinen foroven, der sammenligner priser på lejebiler fra mere end 500 biludlejningsselskaber. Det eneste, du skal gøre, er at angive det ønskede afhentningstidspunkt, så finder søgemaskinen automatisk det bedste tilbud til dig. På denne måde kan du ordne din billeje online hurtigt, nemt og sikkert allerede inden du ankommer til Berlin.

Med i prisen er bl.a. fri kilometer, ansvarsforsikring, gratis afbestilling, auto-hjælp, tyveri-forsikring, alle skatter – og der gemmer sig ingen skjulte gebyrer i prisen. Læs også om billeje i Tyskland her.

Aktuelle tilbud og kampagner

I forbindelse med tilbud og kampagner kan der gælde særlige betingelser for din billeje i Berlin Schönefeld Lufthavn som for eksempel en kilometerbegrænsning. Du bør derfor altid læse lejebetingelserne grundigt igennem, før du bestiller din lejebil.

Lejer du en bil igennem CarTrawler, kan finder du lejebetingelserne for den enkelte bil på andet trin af bestillingen.

Et godt tip er at benytte søgemaskinens effektive filter til at finde netop den lejebil i Berlin lufthavn, som bedst passer til dine behov og ønsker. Du kan for eksempel bruge filterfunktionen til at finde biler fra bestemte biludlejningsselskaber, biler med ekstra udstyr og specialtilbud med eller uden fri kilometer inkluderet i lejeprisen.

Oplev mere med billeje

Lejer du en bil i Schönefeld Lufthavn, tager det ikke langt tid at komme det sidste stykke ind til hovedstadens centrum. Selvom det på en egentlig storbyferie ofte ikke er så oplagt at komme omkring i bil, er det heller ikke umuligt. Berlin har så en glimrende infrastruktur, der har fået et gevaldigt løft efter genforeningen i 1989, hvilket især kan ses i den tidligere østlige del af byen, der også på det infrastrukturelle plan var den mest forsømte del af byen før genforeningen.

I dag har Berlin således næsten 5.500 kilometer vejnet i selve byen, hvoraf de 73 kilometer er motorvej (Autobahn), og over 1000 broer, der svinger sig over floder og søer, og sørger for, at man som bilist kommer relativt hurtigt rundt i den store by, selvom enhver storby naturligvis kræver en vis tålmodighed, især ved de store knudepunkter i centrum og ved myldretid.

Det er dog, hvis du planlægger også at bevæge dig uden for byen at en lejebil for alvor kommer til sin ret. Schönefeld Lufthavn er desuden et godt udgangspunkt for at besøge mange andre tyske byer og attraktioner.

Populære destinationer indenfor rækkevidde

  • Berlin
  • Potsdam: Hovedattraktionen i den idylliske by er Sanssouci-paladset, som er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.
  • Sachsenhausen: KZ-lejren er næsten et must at besøge for den historieinteresserede.
  • Leipzig: Kaldes for Tysklands musikalske centrum blandt andet på grund af den årlige, 10-dage lange internationale Bach Festival.
  • Dresden: Ligger kønt lige ned til Elben, men er også kendt for sine mange storslåede bygninger og charmerende gamle bydel.

Klima i Berlin

Berlin har et tempereret kystklima med relativt varme somre, til tider fugtige, med gennemsnits-temperaturer på mellem 18-19 grader. Vintrene er relativt kolde med gennemsnits-temperaturer på mellem 0 og 2 grader i januar og februar. Forår og efterår svinger generelt fra køligt til mildt vejr.

Berlins tæt bebyggede by-område skaber i øvrigt en slags mikroklima, hvor byens mange bygninger så at sige gemmer på den varme, som afgives fra de forskellige varmekilder i husene. Derfor kan gennemsnitstemperaturerne midt inde i byen være helt op til 4 grader højere end i områderne uden for byen.

Nyttige links

Lufthavnens officielle hjemmeside

Find den billigste lejebil i Berlin Schönefeld Lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her