Billeje Dresden

Dresden er hovedstaden i delstaten Sachsen i Tyskland, beliggende i en dal ved floden Elben, nær den tjekkiske grænse. Byen har en lang historie som hovedstad og kongelig residens for kurfyrster og konger af Sachsen, som i århundreder har udstyret byen med kulturel og kunstnerisk pragt. Byen har således fået øgenavnet “juvelboksen” på grund af et bycenter, der bærer præg af overdådig barok- og rokoko-arkitektur.

Byen led under hårdt under de allieredes luftbombardementer mod slutningen af Anden Verdenskrig, der dræbte 25.000 civile og ødelagde det meste af byens centrum. Virkningen af bombardementerne og 40 års byudvikling under den østtyske æra har ændret byens udseende væsentligt, men der er gjort meget for at restaurere gamle bygninger siden den tyske genforening i 1990, og Dresden har derved genvundet betydning som ét af de kulturelle, uddannelsesmæssige, politiske og økonomiske centre i Tyskland – og Europa.

Byen har idag lidt over en halv million indbyggere og er den ellevte-største by i Tyskland målt på indbyggerantal.

Billigste billeje i Dresden

Her på Billeje.info har du mulighed for at finde den billigste billeje i Dresden og bestille den online på en hurtig, nem og tryg måde. Det eneste, du skal gøre, er, at indtaste de oplysninger, som søgemaskinen foroven har brug for, så finder den selv den billigste biludlejning i Dresden ved at søge på priser hos mere end 500 biludlejningsselskaber. Med i prisen er bl.a. fri kilometer, tyveriforsikring, ansvarsforsikring, afbestilling, skatter m.m. Der er ingen skjulte gebyrer i prisen.

Du kan læse meget mere om, hvilke vilkår, der gør sig gældende, når man lejer bil i Dresden og andre steder i udlandet, og få svar på eventuelle spørgsmål omkring bestilling af lejebil, under vores hyppigst stillede spørgsmål.

Infrastruktur i Dresden

Som  stort set alle andre tyske byer har Dresden en rigtig god og pålidelig infrastruktur, som gør det nemt og trygt at bevæge sig rundt i byen og omegnen i en lejebil, herunder et veludviklet motorvejsnet. Således krydser Bundesautobahn 4 (den europæiske rute E40 ) gennem Dresden i det nordvestlige fra vest mod øst, mens Bundesautobahn 17 udgår fra  A4 i syd-østlig retning, hvorefter den krydser Erzgebirge i retning mod Prag. Bundesautobahn 13 udgår fra tre-punkts-krydset “Dresden-Nord” og går i retning mod Berlin. Både A13 og A17 befinder sig på den europæiske rute E55. 

Lufthavnen

Dresden har også en international lufthavn, som ligger i den nord-vestlige udkant af byen. Dens infrastruktur er blevet forbedret meget de seneste år med nye terminaler og en motorvej, der giver lettere adgang til den for køretøjer, herunder lejebiler.

Klima

Dresden har et kontinentalt klima med varmere somre og koldere vintre end det tyske gennemsnit. Den gennemsnitlige temperatur i februar er -1.7  grader og i juli 18,1 grader. Den indre by-temperatur er 10,2 grader i årsgennemsnit. De tørreste måneder er februar og marts, mens de vådeste måneder er juli og august.

Disse temperaturangivelser er dog lettere vildledende, idet mikroklimaet i Elben-dalen, hvor selve byen ligger, er forskelligt fra klimaet i de højere områder, hvor vejrstationen, som måler disse temperaturer, ligger. Således er Klotzsche, der ligger 227 meter over havets overflade, vært for Dresden vejrstation og vejret i Klotzsche er omkring 1 til 3 grader koldere end i den indre by.

Andre populære billeje-destinationer i Tyskland

Du har også mulighed for at finde andre populære biludlejnings-destinationer i Tyskland her på siden, bl.a. FlensborgBerlin lufthavnFrankfurt lufthavn og München lufthavn.

Find den billigste lejebil i Dresden Find Billeje her --> Sammenlign priser her