Kleopatra-stranden ved Alanya. Lej bil på Billeje.infoKleopatra-stranden ved Alanya. Foto: Rene MT

Tyrkiet og ikke mindst Alanya er blevet en af danskernes absolutte feriefavoritter de senere år, og det er ikke mindst takket være feriebyens dejlige strande. Alanya har da også strande for næsten enhver smag og med billeje er det nemt at besøge dem og eventuelt et vandland, hvis du trænger til at komme lidt væk fra solen.

Alanyas børnevenlige strande

Stranden ved selve Alanya er delt i to af et stort klippefremspring. Stranden øst for klippen har mange navne, men kaldes oftest blot for Øststranden, mens stranden mod vest er opkaldt efter den egyptiske dronning Kleopatra. Mange besøgende foretrækker Kleopatra-stranden, da den har finere sand og knapt så mange sten og klipper i vandet. Rejser du med børn, skal du dog være meget opmærksom på at vandet her bliver meget dybt blot få skridt fra vandkanten.

Der er heldigvis også god mulighed for at finde børnevenlige strande i nærheden af Alanya. Benyt for eksempel billeje til at besøge Incekum-stranden, som ligger 25 km vest for Alanya. Her finder I desuden et stort udbud af sjove vandsportsaktiviteter og vandet bliver kun langsomt dybere.

Foretrækker du at nyde ferien på en børnevenlig strand, er Belediye Plaji, øst for Alanyaklippen, også et rigtig godt valg. Denne kommunale strand har blødt sand, legeplads og i øvrigt gode faciliteter, men først og fremmest er den populær blandt børnefamilier fordi vandet de første mange meter fra vandkanten kun langsomt bliver dybere.

Bestil billig billeje i Alanya

Billeje i Alanya er naturligvis ikke kun en nem måde at tage familien med til stranden, men også en oplagt mulighed for at tage på spændende udflugter til nogle af områdets historiske seværdigheder. Har I fået for meget sol, kan I eventuelt også køre til et af vandlandene ved Alanya.

I søgemaskinen her på Billeje.info finder du nemt billig billeje i Alanya fra både internationale og lokale biludlejningsfirmaer. Du bestemmer selv om du vil afhente lejebilen i lufthavnen eller i selve Alanya.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *