Neuschwanstein. Leg bil på Billeje.infoBesøg Neuschwanstein-slottet med billig billeje i München. Foto: joiseyshowaa

München er i sig selv rig på seværdigheder, men også i området omkring den sydtyske by er der mange muligheder for spændende udflugter med billeje. Det kongelige slot Neuschwanstein, som ligger majestætisk i de smukke bayerske alper, er for eksempel et oplagt mål for en dagsudflugt med billeje i München.

Neuschwanstein blev åbnet for offentligheden kort tid efter Kong Ludwig II’s død i 1886, der ellers havde bygget det smukke slot som et refugium for det offentlige liv, hans stilling uvægerligt medførte.

En fantasiverden

Neuschwanstein, som ligger blot 1½ times kørsel sydvest fra München, er med 1,4 millioner besøgende årligt i dag et af Europas mest populære slotte. Ludwig II, som påbegyndte opførslen af slottet i 1868, ønskede dog ikke blot at bygge et refugium, men samtidigt en hyldest til komponisten Richard Wagner, som han beundrede meget.

Resultatet blev et slot, som både rummer mange udsmykninger inspireret af Wagners værker, og som næsten er blevet prototypen på et ægte eventyrslot. Eftersigende er slottet i Tornerose da også baseret på Neuschwanstein.

I de sidste år af sit liv isolerede Ludwig II sig i stigende grad på Neuschwanstein-slottet, som underbyggede den fantasiverden kongen efterhånden levede i, hvor han stadig var en konge som dem fra eventyrene. Slottets middelalderlige udseende til trods, havde Ludwig II dog benyttet datidens mest moderne byggeteknikker, og slottet er derfor udstyret med både indlagt vand og varme. Kort før hans død blev Ludwig II umynddiggjort af regeringen og fjernet med magt fra Neuschwanstein.

Læs mere om slottets historie og åbningstider på den officielle hjemmeside

Find billig billeje i München

Benyt søgemaskinen her på siden, hvis du ønsker at finde billig billeje i München. Med en lejebil er ikke kun eventyrslottet Neuschwanstein inden for rækkevidde af München, men også en lang række andre spændende attraktioner og seværdigheder i Tyskland.

I søgemaskinen finder du på ét sted priser på billeje fra en lang række biludlejningsfirmaer i München, og kan hurtigt finde den bedste pris på netop den lejebil, som passer bedst til dine ønsker.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *