Ninfas botaniske have. Foto: Moyan Brenn på Flickr, Creative Commons.

Trænger du til et afbræk fra det hektiske storbyliv i Rom, skal du blot køre omkring 60 kilometer mod syd for at opleve en af verdens smukkeste have. Her hersker en fredfyldt, eventyrlig atmosfære og roen vil med garanti sænke sig over dig i de smukke omgivelser.

Ninfas botaniske have

Ninfas botaniske have er bygget på ruinerne af den middelalderby, som i løbet af det 17. århundrede gradvist blev forladt på grund af malariaen, der fulgte med da sumpe i området bredte sig. Det var først i starten af 1920’erne, at der igen blev gjort en indsats for at genrejse Ninfa.

Gelasio Caetani fra den adelige familie, der købte området i helt tilbage i 1298, renoverede et par af byens bygninger for at brug dem som sommerresidens og begyndte samtidig at plante forskellige plantearter, som han havde hjembragt fra rejser i udlandet. Planterne trivedes godt i det lune, fugtige klima og senere færdiggjorde Lelia Caetani haven og gav den det storslået udtryk, som du kan nyde den dag i dag.

Haven er med rette blevet beskrevet som både en af Italiens bedst bevarede hemmeligheder og mest romantiske haver.

Kun åbent få dage om året

Siden Lelia Caetani’s død i 1977 har en fond, Fondazione Roffredo Caetani, stået for havens drift og bevarelse. For at beskytte naturen i den botaniske have er der kun åbent bestemt dage i løbet af året. Normalt betyder det, at der er åbent en bestemte weekender fra april til november.

Alle besøg i Ninfas botaniske have sker i guidede grupper på rundture, der normalt varer en times tid.

Du kan finde information åbningstider m.m. på den officielle hjemmeside for fonden, der driver haven her

Bestil billeje i Italien

Ligesom der er begrænsede åbningstider i haven, er der ikke gode transportforbindelser med offentlig transport. Det er derfor nemmest at komme dertil, hvis du har din egen lejebil.

Brug søgemaskinen her på siden til at finde billig billeje i Italien. Søgemaskinen finder hurtigt de bedste tilbud fra en lang række forskellige biludlejningselskaber i alle større byer og lufthavne.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *