Billeje Le Grand Place i Bruxelles

La Grand Place, den centrale plads i kontinentets hovedstad Bruxelles i Belgien. Oplev Le Grand Palace på din bilferie i Belgien. I dette indlæg kan du læse mere om Le Grand Place og andre seværdigheder i nærheden. Er du på jagt efter en billig billeje til din bilferie så kan du i søgemaskinen her på Billeje.info sammenligne priser på lejebiler fra alle biludlejningsfirmaer i Bruxelles og samt andre byer og lufthavne i Belgien

Kun få store offentlige pladser gør så stort et indtryk på én som Bruxelles’ gigantiske, enestående Grand Place (Grote Markt). Ludvig 14. af Frankrig bombarderede hele bymidten i 1600-tallet og ødelagde mere end 5000 træhuse; hvad man ser i dag, er en katastrofe vendt til triumf. De fleste kunsthistorikere er enige med Jean Cocteau, som kaldte den “en pragtfuld scene”. De overdådigt udsmykkede barokfacader på de magtfulde (og konkurrerende) lavshuse og det gotiske Hôtel de Ville, der stammer fra 1402, den eneste bygning, der overlevede ødelæggelserne i 1695, er højdepunkterne. Dette har været byens hjerte siden 1200-tallet, og her sker der altid noget: Pladsen er den uforlignelige ramme om Tapis de Fleurs (Blomstertæppet), der finder sted 14. – 16. august i lige år. Mønsteret er hver gang helt nyt og unikt og bevares som en dyb hemmelighed, indtil de 700.000 begonier fra blomstergartnerierne ved Gent arrangeres, så de danner et kortvarigt tæppe på 25 gange 75 meter. Mod et symbolsk beløb kan man beundre det fra det bedste udsigtspunkt: balkonen på anden sal i rådhuset. Pladsen er lige så fascinerende under Ommegang-processionen, det årlige middelalderlige optog første tirsdag og torsdag i juli, hvor man genopfører en overdådig procession i 1549 til ære for den tysk-romerske kejser Karl 5.

Andre seværdigheder nær Grand Place i Bruxelles

Her er et par tips til andre seværdigheder og oplevelser til din bilferie i Bruxelles. I en bygning, der engang husede slagterlavet, ligger den berømte restaurant La Maison du Cygne med sine gamle træpaneler, prægtige lysekroner og originale malerier af Pieter Brughel d.y. og Arciboldo. Restaurant Du Cygne bor på adressen 9, Grand Place, og du kan købe frokost og middag mandag til fredag, lørdag serveres kun middag. Det nyligt renoverede Hotel Amigo, lige bag rådhuset, udmærker sig ved sin altid gæstfri atmosfære og sin beliggenhed nær Grand Place. Hotel Amigo ligger på adressen 1-3, Rue de l’Amigo; . I nærhenden af Le Grand Place finder du også et kendt fuglemarked hver søndag formiddag som har åbent til kl. 14.00.

Billeje i Bruxelles lufthavn

Søg efter billig billeje i Bruxelles lufthavn online og spar penge på din lejebil. Billeje.info samarbejder med CarTrawler og andre billeje-søgemaskiner der formidler billig billeje. Alle priser er inkl. ubegrænset kilometer og samtlige lovpligtige forsikringer. Foruden billeje i Bruxelles finder du også billeje i andre større byer og lufthavne i Belgien.

Søg priser på billeje i Bruxelles lufthavn

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *