Kirke i Valletta. Lej bil på Malta på Billeje.infoBesøg seværdighederne i Valletta med billig billeje på Malta. Foto: Eric Bézine

Europa kommisionen har afgjort, at det bliver Malta’s hovedstad, Valletta, som i 2018 skal være Europæisk Kulturhovedstad. Den smukke by, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, har med blandt andet 320 monumenter en af verdens største koncentrationer af historiske seværdigheder.

Den mange velbevarede historiske seværdigheder i Valletta er et populært udflugtsmål for turister på Malta med egen lejebil. Den internationale lufthavn på Malta ligger ikke langt fra Valletta, og det er derfor oplagt at bestille billeje på Malta med afhentning i lufthavnen.

Europas mindste hovedstad

Valetta er Europas mindste hovedstad, og med 9.000 indbyggere heller ikke en af Maltas største byer. Den lokale befolkning har i de senere år i stigende grad valgt at bosætte sig i de mere moderne forstæder, men Valletta er dog stadig Malta’s finansielle og handelsmæssige centrum. De mange små snorlige gader i Valletta vidner om, at Malta’s hovedstad blev til på tegnebrættet da Jean de la Valette, stormester af Johanniterordenens, sammen med arkitekterne Francesco Lapparelli og Gerolamo Cassar i 1566 påbegyndte arbejdet med at skabe en fæstningsby for at styrke ordenens position på Malta. Valletta er på mange måder en unik hovedstad, ikke mindst fordi befolkningen har formået at bevare næste alle de originale træk. Valletta har således ikke undergået større grundlæggende ændringer siden 1798, hvor Johanniterordenen forlod byen. Byen er derfor et populært udflugtsmål for turister på Malta, som udover de historiske seværdigheder og stemning kommer for at nyde byens mange historiske cafeer, restauranter og butikker.

Valletta kommer til at overtage titlen fra Aarhus, som skal være Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Du kan læse mere om Kulturhovedstad initiativet på Europa-kommissionens hjemmeside her

Bestl billeje på Malta

Vil du besøge Valletta, mens du er på Malta, er det nemmest at gøre det med billeje. Med din egen lejebil kan du nemt komme ind til Valletta, hvor du inden for kort afstand finder et væld af interessante fæstninger, museer, paladser og kirker. Når du benytter billeje på Malta, er det desuden lettere at følge din egen rytme, og for eksempel vælge at besøge Valletta i aftenstimerne, hvor turisttrængslen har lagt sig lidt.

Brug billeje-søgemaskinen her på Billeje.info til at finde din lejebil på Malta. I søgemaskinen får du et hurtigt overblik over priser på billeje fra alle biludlejningsfirmaer på Malta, og kan vælge den lejebil som passer bedst til dine behov og pengepung.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *