Billeje i Indonesien

Velkommen til vores guide med informationer om billeje i Indonesien. I søgemaskinen kan du nemt og hurtig sammenligne priser på biludlejning fra alle billejefirmaer i Indonisen og se hvilke lejebiler som er ledige. Du kan bla. sammenligne priser fra firmaer som AVIS, Hertz, SIXT, EuropCar, Budget og Alamo, men også se lejebiler fra mindre lokale selskaber som er specialister i biludlejning i Indonesien. Søgemaskinen fra CarTrawler tilbyder billeje i alle større byer og lufthavne. Foruden CarTrawler kan du her på Billejeinfo også sammenligne priser fra andre formidlere af biler, f.eks AutoEurope, Holiday Cars, Holiday Autos og Rentalcars.

Se oversigten med alle biludlejningssselskaber

Biludlejning i Indonesien med Billejeinfo

Foto: Korte over Indonesien med de mange øer. Kilde: Weltkarte

Information om Indonesien

I denne mini guide finder du lidt informationer samt fakta og tal om Indonesien. Vil du vide mere om billeje i de enkelte byer og lufthavne så brug menuen til at navigere.

Efter 30 års støt økonomisk fremgang i Indonesien udløste sammenbruddet i økonomien i 1998 en voldsom protest mod regeringen. Et lederskifte fulgte i 1999, men klassemæssige, etniske og religiøse konflikter var for længst blevet sluppet løs. Oprørske partisangrupper har længe været på kant med byoverklassen i Jakarta og kæmper mod den påpressede nationale enhed. Også den islamiske fundamentalisme ser ud til at vokse siden den 11. september 2001.

De 13.677 øer (6.000 er ubeboet), der udgør verdens største øgruppe, hviler på en platform af to kontinentale shelfer. Den sydlige økæde, der strækker sig fra Sumatra til Timor-Leste såvel som Borneo udgør en del af Sundashelfen – en for det meste druknet fortsættelse af det asiatiske kontinent. Mod øst hviler Molukkerne og Ny Guinea på Sahulshelfen, der er en nordlig udløber af det australske kontinent. Mellem den asiatiske og den australske oceanshelf danner Sulawesi og de sydlige Molukker toppe, der rager op som de øverste tinder i suboceaniske bjergkæder, der flankeres af 4.500 m dybe grave i dybhavet. Sumatra, Java og De Små Sundøer (Nusa Tengara) danner en øbue med 200 vulkaner, hvoraf mange er aktive – Karaktau (Palau Rakata) er en af dem.

I Sumatra strækker Barisan-bjergene sig hele vejen langs sydvestkysten. Foruden 10 aktive vulkaner er der et antal kratersøer, hvoraf Tobasøen, der ligger i 900 meters højde, er en af de smukkeste. Store dele af Sumatra var engang dækket af skov, men rovhugst af tømmer i lavlandet har medført, at urskoven nu stort set kun forekommer i reservater og nationalparker. Den tæt befolkede ø Java, den næste i ørækken, har en lang bjergkæde med 50 aktive vulkaner og 17, der først på det sidste har holdt sig i ro.

Øgruppens mange kyster er overalt kantet af mangrovesumpe; det gælder især på Østsumatra og det sydlige Kalimantan. Mange af øerne er meget smukke: Turismen har, ikke bare på Bali, været meget stor i de seneste år.

Indonesiens komplekse og varierede befolkning og landets fire største religioner – islam, hinduisme, kristendom og buddhisme – afspejler landets omskiftelige historie. Hinduismen var den første af dem, der for 2.000 år siden fik indflydelse; den efterfulgtes i 600-tallet f.Kr. af buddhismen. Den hinduisk-buddhistiske autoritet begyndte at svækkes med Majapahit-rigets sammenbrud i 1300-tallet, og de arabiske købmænds ankomst fra vest bevirkede, at islam gradvis overtog pladsen som den største religion.

Under  kolonistyre af Holland (fra 1608) indførtes fra 1830 det såkaldte kultursystem – en tvungen avl af salgsafgrøder til eksport. Dette medførte en forvridning af det traditionelle erhvervsliv. Indonesien blev erobret af Japan under Anden Verdenskrig; efter 1945 blev Indonesien uafhængig.

Cirka 18% af Indonesiens landområde er under konstant opdyrkning. Størstedelen af befolkningen lever af landbrug og dyrker ris, majs, maniok og batat. Der er også store plantager, som producerer gummi, palmeolie, sukkerrør, kaffe og te. Men i de sidste 40 år har man oplevet en kraftig statsstyret udvikling i retning af industrialisering baseret på store og udstrakte naturforekomster af olie, gas, tømmer , metaller og kul. Udenlandske investeringer har spillet en stor rolle i den øgede industrialisering. Fremskridtene knyttede sig i begyndelsen til olieeksporten, men den økonomiske vækst bygger nu på en stadig vækst inden for ikke-oliebaseret eksport.

Fakta og tal om Indonesien

 • Officielt navn Republik Indonesia
 • Regeringsform Republik med ét kammer (Repræsentanternes Hus)
 • Hovedstad Jakarta
 • Areal 1.919.440 km2
 • Tidszone GMT + 7 til + 8 timer
 • Indbyggertal 231.328.000
 • Forventet indb.2015 250.068.000
 • Befolkningstæthed 120,5 pr. km2
 • Gnsn. levealder 68,3
 • Børnedødelighed (pr.1000) 39,4
 • Officielt sprog Bahasa-indonesisk
 • Andre sprog Javanesisk og ca. 170 malayo-polynesiske sprog, Papua-sprog; engelsk, hollandsk, arabisk
 • Analfabeter 16,2%
 • Religioner Muslimer 88%, kristne 8%, hinduer 2%, buddhister 1%, andre 1%
 • Etniske grupper Javanesere 45%, sundanesere 14%, maduresere 7,5%, andre 33,5%
 • Valuta Rupiah = 100 sen
 • Økonomi Landbrug 54%, serviceerhverv 38%, industri 8%
 • BNP.pr. indb. US Dollar 3.000
 • Klima Tropisk, med regntid fra december til marts (undtagen på Molukkerne, hvor regntiden falder fra juni til september)
 • Højeste punkt Puncak Jaya 5.030 m

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag
Info og eksterne kilder
Vil du have mere info om Indonesien har jeg her samlet en række eksterne kilder og foruden Bing og Google kan jeg anbefale følgende:

Find den billigste lejebil i Indonesien Find Billeje her --> Sammenlign priser her