Billeje i Pakistan

Søg billig billeje i Pakistan og sammenlign priser fra alle biludlejningsselskaber i databasen. Nu er Pakistan ikke det land i verden hvor flest lejer bil, og i langt de fleste tilfælde vil det nok også være at anbefale at bestille en bil med chauffør. Ikke desto mindre kan du med søgemaskinen fra CarTrawler sammenligne ledige lejebiler og priser på billeje i Pakistan.

Lej bil i Pakistan

Foto: Oplev Pakistan med billeje. Kilde: Discover Pakistan

Information om Pakistan

Pakistan omfatter Indus’ og dens bifloders dal i den nordvestlige del af det indiske subkontinent. Dets politisk mest følsomme grænser ligger mod Indien øst for og Afghanistan mod vest. Det har kortere grænser fælles med Iran og Kina. Indtil 1947 udgjorde det en del af Indien. Dets historie har været præget af tidlige kulturer, folkevandringer og invasioner – bønder i Indudsdalen benyttede allerede højt udviklet kunstvanding i 1000-tallet f.Kr. Ved delingen i 1957 bestod Pakistan af to vidt adskilte områder (Vest- og Østpakistan). En strid om Kashmir har forgiftet forholdet til Indien lige siden. I 1971 opnåede Østpakistan uafhængighed under navnet Bangladesh. Samme år tog den populistiske leder Ali Bhutto magten i Pakistan, og i 1973 offentliggjorde han et program for en “islamisk socialisme”, under hvilken banker, forsikringsselskaber, sværindustri og uddannelse blev nationaliseret. Siden 1977, da han blev sat fra magten af general Zia ul-Haq (og derefter henrettet), har landet skiftevis haft civilt og militært styre, vekslende med skiftende grader af vold og kaos. Skønt 97% af befolkningen er muslimsk, er der en lang række etniske grupperinger, sprog og konflikter. Det vigtigste sproglige skel går mellem iranske sprog som baluchi og pashtu, og indo-arabiske sprog som punjabi, sindhi og urdu. Hvert enkelt af Pakistans mindretal har sine særlige mærkesager. Mod nordvest i landet ønsker pathanere at tilslutte sig deres slægtninge på den anden side af den afghanske grænse. De urdutalende mohajirer emigrerede i millionvis fra Indien ved delingen og udgør størstedelen af befolkningen i Karachi og Hyderabad. De modsætter sig punjabisk dominans og den gamle jordbesiddende overklasses herredømme.

Hele Pakistan afvandes af Indusfloden. Den kommer fra de store højlande mod nord og strømmer mod sydvest; undervejs løber den sammen med en række bifloder såsom Jhelum, Chenab, Beas, Ravi og Sutlej, og danner en frugtbar, tæt befolket flodslette i landets østlige del, før den løber ud i Det Arabiske Hav. Vandløbene i dette flodbassin udnyttes i et af de største overrislingssystemer i verden med et samlet areal på 13 mio. hektar. To anlæg ved henholdsvis Tarbela på Indus og Mangla på Jhelum udgør nogle af verdens største dæmninger opført af jord og klipper. Vest for Indusdeltaet hæver landskabet sig med vekslende bjergrygge og aride bækkener, hvoraf nogle rummer saltsumpe som Hamuni-Mashkel. Længst mod nordvest findes de store højlande med Khyber-passet på grænsen til Afghanistan mod vest og de pragtulde bjergtinder i Karakorum og Pamir mod øst. Foruden Nanga Parbat omfatter de verdens næsthøjeste bjerg – K2, Mount Godwin Austen (8.611 m) på grænsen til Tibet.

Kunstvandingsagerbrug kombineret med de nye plantesorter, der blev indført i forbindelse med den “grønne revolution” i 1970’erne producerer store kvanta bomuld, hvede, ris og sukkerrør. Der dyrkes også store mængder frugt og grønsager, mens opiumsvalmuer og hamp dyrkes illegalt og forsyner den internationale narkotikahandel. Til trods for, at cirka halvdelen af befolkningen arbejder på landet, tegner landbruget sig nu for mindre end en fjerdedel af nationens indtægter.

Karachi er ligesom Lahore et vigtigt center for tekstilproduktionen. Andre industrier producerer en lang række olieprodukter, byggematerialer, levnedsmidler og papirvarer. Landet rummer store forekomster af uudnyttede mineraler: kobber, bauxit, fosfater og mangan. Men Pakistan står også over for en række problemer. Landets økonomi er afhængig af den meget konkurrencedygtige tekstilsektor, det har en kronisk handelsunderskud og gældsbyrde, og en stor del af landets indtægter går til at finansier store militærudgifter til bl.a. kernevåben og hæren og så er landet jo i konstant konflikt med USA.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Fakta og tal

 • Officielt navn: Islam Jamhuriya e Pakistan (Den islamiske Republik Pakistan)
 • Regeringsform: Republik med to kamre (Senatet og Nationalforsamlingen)
 • Hovedstad: Islamabad
 • Areal: 803.940 km2
 • Tidszone: GMT + 5 timer
 • Indbyggertal: 147.664.000
 • Forventet indbyggerantal i 2015: 204.267.000
 • Befolkningstæthed: 183,7 pr. km2
 • Gnsn. levealder: 61,8
 • Børnedødelighed (pr.1000): 78,5
 • Officielt sprog: Urdu
 • Andre sprog: Punjabi, sindhi, urdu, pashtu, baluchi, brahvi, engelsk
 • Analfabeter: 67,3%
 • Religioner: Sunnimuslimer 77%, shiamuslimer 20%, andre (kristne, hinduer) 3%
 • Etniske grupper: Punjabier 50%, sindhier 15%, pathanere 15%, mohaijrer (indiske immigranter og deres efterkommere) 8%, baluchier 5%, andre 7%
 • Valuta: Pakistansk rupee = 100 paisa
 • Økonomi: Landbrug 50%, serviceerhverv 38%, industri 12%
 • BNP.pr. indbygger: U.S. Dollar 2.100
 • Klima: Overvejende aridt; tempereret mod nordvest, koldt og snerigt i bjergene
 • Højeste punkt: K2 (Mount Godwin Austen ) 8.611 m
Find den billigste lejebil i Pakistan Find Billeje her --> Sammenlign priser her