Billeje i Albanien

Billeje i Albanien er nemt og billig når du bestiller din lejebil online – læs vores mini guide om landet og sammenlign priser på billig billeje i alle byer og lufthavne i Albanien.

Guide om Albanien

Mens flertalet af befolkningen i Albanien er af muslimsk arv (55-65%), ifølge meningsmålingerne, er omkring 35% af albanerne agnostikere, 22% er ateister, 19% er muslimer, 15% er ortodokse, 8 % er katolikker og 1% er af andre religioner. Blandede ægteskaber er derfor meget almindeligt i Albanien.

Albanere er af natur meget gæstfri men man forventer også respekt fra de gæster som rejser til Albanien. I Albanien kan man nyde lange gåture i byernes gade, drikke kaffe på de mange cafeer og blandt de yngre generationer er der også plads til et særdeles godt natteliv, på de mange diskoteker og barer rundt omkring. Albanien er dog et fattigt land inden for de europæiske standarder.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Biludlejning i Albanien

Med biludlejning i  Albanien kan man finde vidunderlige strande ved kysten, hvor man kan slappe af og bade om sommeren. Den flotte natur som præger dette land er noget enhver naturelsker vil nyde. Tager man et smut op i bjergene vil man også finde slotte som bare venter på at blive udforsket og er et must for historie elskere.

Efter nederlag aksemagterne i slutningen af Anden Verdenskrig, blev en kommunistisk regering etableret, ledet af  Enver Hoxha der ledede modstandsbevægelsen. Albanien blev berømt for sin isolation, ikke blot fra Vesteuropa, men fra Sovjetunionen, Kina, og endda naboen Jugoslavien. Selv da jerntæppet kom ned og kommunister mistet magten i hele Østeuropa, virkede Albanien opsat på at holde kursen, alene.
Men i 1992, flere år efter dødsfaldet af Hoxha, tilbageleverede det kommunistiske parti magten og Albanien etablerede et flerpartidemokrati med en koalitionsregering.

I en overgang har det dog vist sig vanskeligt for regeringen pga. den høje arbejdsløshed, en forfalden infrastruktur, udbredt gangstervælde, og forstyrrende politiske modstandere. I dag bevæger Albanien sig tættere mod nyliberalismen, med EU-integration som sit mål. I 2008 modtog Albanien en invitation om at deltage i NATO.

Oplev Albanien på egen hånd med billeje fra billeje.info

Smuk udsigt over naturen i Albanien – oplev Albanien på egen hånd med billeje fra billeje.info. foto: Joseph A Ferris III

Udforsk Albanien med en udlejningsbil

Med sin kystlinje ud mod Adriaterhavet og Det Ioniske Hav, er Albanien underlagt en række forskellige vejrforhold i løbet af vinteren og sommeren. Albanien har et stort antal klimatiske regioner på et lille område. Det kystnære lavland har typisk middelhavs vejr. Højlandet og lavlandet varierer markant fra nord til syd. Det er lettest at opleve disse forskellige regioner med en udlejningsbil.

Lavlandet har milde vintre med en gennemsnits temperatur på omkring 7 grader og en sommerteperatur på omkring de 24 grader. Højlandet har en del koldere vintre og somre og passer bedre for dem som gerne vil stå på ski. Vil man op og stå på ski, anbefaler vi at få fat i en udlejningsbil for at få mest ud af turen.

Vejene mellem de vigtigste destinationer i landet er for nylig blevet opdateret og tilbyder alle de sikkerhedsforanstaltninger, man kan forvente på nyere veje. På de mindre veje skal man dog være opmærksom, da de ikke altid er i bedste stand. Dette er nok også en af grundene til at befolkningen fortrækker de store firehjulstrækkere frem for en lille bil som ikke kan klare så meget modstand.

Find den billigste lejebil i Albanien Find Billeje her --> Sammenlign priser her