Billeje i Provence

Den sydfranske region Provence er et oplagt mål for en ferie med billeje. Med en lejebil kan du nemt udforske den solrige regions spændende vinområder og rustikke bjerglandsbyer, eller eventuelt bruge ferien på at nyde de mest stemningsfulde byer og flotte strande ved rivieraen. Bestil biludlejning i søgemaskinen her på Billeje.info og få mest muligt ud af din ferie i Provence.

Provence kloster
Med en lejebil kan du i ro og mag nyde det landlige Provence. Foto: Pixabay.

Strande og høje bjerge

Navnet Provence betegner faktisk en historisk provins, som i dag indgår i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur. Som navnet antyder strækker denne region sig fra Den franske Riviera op til Alperne og byder derfor på en fantastisk landskabelig variation. Netop denne variation gør det oplagt at tage på en kør-selv-ferie med billeje i Provence. Med en lejebil kan du således frit vælge om dagene skal bruges ved det azurblå middelhav i byer som Marseille, Cannes, Nice eller St Tropez eller oppe i højderne i det bjergrige bagland, hvor der gemmer sig mange idylliske middelalderlandsbyer og storslået natur.

Alle franske regioner er opdelt i en række departementer. Provence-Alpes-Côte d’Azur består således formelt set af departementerne Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Var, Bouches-du-Rhône og Vaucluse. For dig der har valgt at leje en bil, betyder denne opdeling dog i praksis ikke noget, da hele området er inden for din rækkevidde

Find den billigste billeje i Provence

Flyver du til Frankrig er det oplagt at bestille din lejebil med afhentning i lufthavnen. Benytter du søgemaskinen her på Billeje.info, kan du dog finde billige lejebiler i Provence med afhentning i både lufthavne og større byer. Angiv blot afhentningssted og tidspunkt, så indhenter søgemaskinen fra CarTrawler hurtigt de aktuelt billigste priser fra de forskellige biludlejningsselskaber i området. Det inkluderer udover store, internationale udlejere som Avis, Hertz og Europcar typisk også mindre, lokale firmaer. De har ofte lige så lave priser som deres større konkurrenter.

Et godt tip til at finde den bedste lejebil i Provence er at benytte filteret i søgemaskinen. Du kan for eksempel indstille filteret til at finde biler fra bestemte biludlejningsselskaber, biler med ekstra udstyr og specialtilbud med eller uden fri kilometer inkluderet i lejeprisen.

Udforsk Provence med en lejebil

Bestiller du billeje i Provence hjemmefra, kan du for eksempel have en bil stående klar til dig i Nice Lufthavn ved ankomst, så du fra dag ét kan tage på opdagelse i denne spændende region. I og omkring regionens større byer er der naturligvis en god infrastruktur i form af offentlig transport. Men vil du også gerne opleve nogle af regionens mange små middelalderlandsbyer og smukke naturområder, der ofte ligger lidt fra alfarvej, er det ikke noget som overgår en lejebil.

Med en biludlejning i Provence er mulighederne næsten uendelige, hvad enten du vil besøge naturskønne nationalparker eller opleve det autentiske provencalske landliv i de små middelalderbyer. En stor fordel ved at leje en bil i Provence er, at du får friheden til at lave spontane afstikkere, hvis du fra vejen for eksempel får øje på et flot Chateaux på en bakketop eller vil holde ind for at udforske boderne på et lokalt marked. Har du din egen lejebil, kan du bruge så lang eller kort tid du vil hvert sted uden at skulle bekymre dig om køreplaner eller følge i hælene på en guidet tur.

Kystbyerne er de mest kendte i Provence, men det kan også varmt anbefales at sætte en dag af til at køre en tur ind til Avignon i baglandet. Den smukke middelalderby, der er hovedstad i Vaucluse-departementet, er rig på historiske seværdigheder og i de smalle gader summer det altid af liv med et væld af hyggelige fortovsrestauranter og butikker. Avignon er desuden et godt udgangspunkt for med billeje at udforske baglandet, som med sine vingårde, slotte og lavendelmarker er det mange af os forbinder med Provence.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Populære attraktioner du kan besøge med billeje

Det er næsten ikke muligt at begrænse sig til nogle få højdepunkter, som du bør opleve i Provence. Udover det lille udpluk af attraktioner herunder, bør du også benytte billeje til at udforske de mange, mere ukendte perler i form af landsbyer og naturområder, som regionen er så rig på.

  • Gorges du Verdon – kløften, der ligger i Parc Naturel Régional du Verdon, er en af Europas dybeste.
  • Promenade des Anglais – den berømte strandpromenade i Nice
  • Palais des Papes i Avignon – stort gotisk palads fra 1309.
  • Château de Tarascon – et rigtigt eventyrslot i en lille landsby ved Rhône-floden.
  • Abbaye Notre-Dame de Sénanque – et gammelt cistercienser-kloster hvor munke stadig dyrker lavendel og har biavl.
  • Arles – kendt for sine mange romerske bygningsværker, især det store amfiteater.

Du kan finde flere tips til udflugtsmål på hjemmesiden for regionens turistkontor.

Find den billigste lejebil i Provence Find Billeje her --> Sammenlign priser her