Billeje i Nice

Billeje i Nice, Frankrig

En lejet bil giver nem adgang til de fantastiske strande omkring Nice, her Promenade des Anglais. Foto: W. M. Connolley

Billeje.info sammenligner priser på billeje i Nice. I søgemaskinen er der priser på billeje fra alle biludlejningsfirmaer i Nice og i Nice lufthavn. Alle priser inkluderer lovpligtige forsikringer og fri kilometer. Søg efter billig billeje i Nice og få den bedste pris online.

Rundt omkring Nice i lejebil

Skal man ud og se det fantastiske land rundt om Nice, er en lejebil nærmest en nødvendighed. Med en lejebil fra Billeje.info kommer du nemt til Cannes, St Paul de Vence, Monte Carlo and og Monaco. Alle disse fascinerende steder ligger inden for komfortabel køreafstand af Nice. Med en lejebil i Nice har du også muligheden for at aflægge Avignon et besøg. Lidt længere væk og op mod Alperne ligger den charmerende middelalderlandsby Sospel.

Der er også muligheder for at komme ud til kysten langs den franske Riviera, og med en lejebil fra billige billeje guide kan du også få set Corniche og besøge St. Tropez. Det er bedst at arrangere en lejebil i Nice på forhånd og hvis du bruger Billeje.info, får du de bedste priser, hvad enten du skal bruge en bil et par dage eller under hele din ferie i Nice og det omkringliggende område.

Nice er den største destination når det gælder billeje i Sydfrankrig. Nice er hovedbyen på den franske riviera, og langt de fleste lander i Nice lufthavn og bestille afhentning af billeje her. Nice er med sin smukke beliggenhed ved Baie des Anges er byen et godt udgangspunkt for ture langs kysten eller ind i landet. Nice har i århundreder tiltrukket turister, og muligvis startede romerne allerede for 2000 år siden turismen med opførelsen af de romerske bade, som man stadig kan se i Cimiez-bydelen. Nice er i dag både by- og strandturisme, men er centrum for en bred vifte af muligheder i den gamle bydel, langs strandpromenaden eller i den smukke omgivende natur. Det mondæne Nice er med promenade des Anglais langs Middelhavet bebygget med pragtbygninger og imposante hoteller, og med sine mange blomster og palmer udgør den et fantastisk møde med byen og Frankrigs varmeste region.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Nice – historisk overblik

Med en billeje har du mulighed for at opleve de mange seværdigheder i områderne omkring Nice. Grundlæggelsen af det historiske Nice skete på Colline du Château. Fra denne tid er der få arkæologiske fund. Fra Marseille udstraktes i 500-tallet f.Kr. grækernes indflydelse langs kysten til Nice. I området for nutidens gamle bydel i Nice lå grækernes region Nikaia (der betyder sejr), og der menes at have været et græsk Akropolis på Colline du Château. I 154 f.Kr. hjalp romerne grækerne i Marseille med at forsvare Nikaia og det nærliggende Antipolis (Antibes), og det blev startskuddet til romernes stigende dominans i området. År 14 f.Kr. grundlagde romerne Cemenelum i dagens Cimiez-område i Nice.

Cemenelum var fra starten det regionale centrum for Alpes Maritima, hvilket Nice fortsat er i det franske departement Alpes-Maritimes. Cemenelum blev aldrig en vigtig by i romerriget. Der blev ikke bygget bymure, forter eller større templer, men i dag kan man dog i Cimiez se et romersk teater og romerske bade. Cemelenum var også stedet, hvor Moureille-akvadukten begyndte. Det var romernes absolutte centrum i området. Den romerske indflydelse i Nice faldt i takt med Romerrigets fald. Barbarer angreb Romerriget hyppigere, og i 300-tallet belv området angrebet og delvist ødelagt. I de følgende mange århundreder blev Cemenelum angrebet af tysk go arabiske hære, og med tiden flyttede befolkningen fra det udsatte Cemenelum ned til havet, til Nikaia, der således fik øget indflydelse og blev områdets vigtigste by.

I 974 blev de sidste arabiske hære drevet ud af området af Hertug William af Provence, og regionen blev forenet. I 1032 sluttede Provence og dermed Nice sig til det Hellige Romerske Rige. Det blev en tid med opblomstring af byens økonomi og handel. Årsagen var fiskeri, landbrug og handel via den gode placering ved Middelhavet, og Nice voksede. I 1100-tallet var der igen spændinger i området, der endte med at dele provinsen i to. Toulouse fik de nordlige områder, mens Nice og de sydlige dele kom til at høre under catalansk herredømme. Catalanerne øgede deres indflydelse til de sydlige alper, og Nices status som central by i området medførte igen øget velstand.

I 1388 startede den Spanske Arvefølgekrig, og for Nice betød det indlemmelse i det nye Savoyen med italiensk herredømme, hvor Nice blev en af hovedbyerne. Middelalderens Nice voksede omkring Colline du Château, og Nices fæstningsværker forsvarede byen i de følgende århundreder mod blandt andre franske og tyrkiske tropper, før Ludvig XIV’s Frankrig invaderede Nice ad to gange omkring år 1700 og ødelagde byens militære installationer. Nice var dog hurtigt tilbage i Savoyen. Nice blev invaderet igen i 1793 af tropper fra den nye franske republik, og i de følgende 21 år var Nice hovedbyen i en fransk provins. Efter Napoleons fald hørte Nice og Savoyen under Sardiniens konge. I starten af 1800-tallet tog turismen fart i området, og der var mange engelske besøgende, hvilket i dag ses af navnet promenade des Anglais på Nices smukke strandpromenade.

Nice overgik officielt til at være en del af Frankrig i 1860 efter enighed mellem Frankrig og huset Savoyen om at sætte østrigerne ud af Norditalien. Som en del af Frankrig blomstrede Nices turisme yderligere. I 1887 fik området sit navn Côte d’Azur af poeten Stéphen Liégeard. Nices berømte karneval blev etableret i 1873 i en form, der minder om dagens festligholdelse. Belle Epoque varede fra 1880 til 1914, hvor bl.a. Dronning Victoria besøgte Nice adskillige gange. Hun boede på det, der i dag er Hotel Victoria. I 1900-tallet blev byen til stadighed udviklet, og dagens Nice tilbyder turister særdeles udviklede faciliteter i byen såvel som i områderne langs kysten og i området mod de nært beliggende alper. Nice er en stor og levende by, og selvom det ikke altid er let at finde en parkeringsplads, kan det være en fordel med en lejet bil fra Billeje.info, hvis man skal meget rundt i byen, da taxi’er er ret dyre.

Nice miniparlør

Skal du rejse til Nice og leje bil er det en god ide at medbringe en parlør, da mange folk i Nice ikke taler andet en fransk.
Hej/goddag – Bonjour
Godaften – Bonsoir
Godnat – Bonne nuit
Farvel – Adieu
Ja/nej – Qui/non
Tak – Merci
Hvor ligger…? – Ou est…?
Højre/venstre – Droit/gauche
Ligeud – Tout droit
Lufthavn – Aéroport
Station – Gare
Billet – Ticket
Fly/tog/bus – Avion/train/bus
Hvad koster det? – Ca coute combine?
Må jeg se menuen? – Puis-je voir le menu, s’il vous plait?
Må jeg betale? – L’addition, s’il vous plait
Regning – Addition
Tager I kreditkort? – Acceptez-vous les cartes de credit?
Vi har en reservation – J’ai une réservation
Har I et værelse? – Avez-vous une chambre de libre?
0/1/2 – Z éro/une/deux
3/4/5 – Trois/quatre/cinq
6/7/8 – Six/sept/huit
9/10/100 – Neuf/dix/cent
Mineralvand – Eau minerale
Rødvin/hvidvin/øl – Vin rouge/vin blanc/bière
Kaffe/te/suekr – Café/thé/sucre
Mælk/juice – Lait/jus

Shopping i Nice

Med en billeje når du nemt de mange butikker rundt om Nice, og vil du shoppe i centrum af Nice kan du med fordel parkere din lejebil og gå rundt. Nices centrale forretningsområde strækker sig fra Place Masséna ad hovedstrøget Avenue Jean-Medécin. Her ligger de store elegante specialforretninger og internationale kædebutikker. Umiddelbart øst for Place Messéna ligger byens smukke blomstermarked, der er et kik værd. Indkøb af kunsthåndværk og mindre specialforretninger generelt ligger i ren sydeuropæisk atmosfære i Nices gamle bydel, Vieux Nice. Der er større indkøbscentre og varehuse ved indfaldsvejene umiddelbart uden for bycentrum, som du nemt når i dein lejebil, her er ofte også gratis parkering. Står der parfume på indkøbslisten kan man tage til det traditionsrige parfumemarked i byen Grasse.

Gastronomi i Nice

Er man i Nice skal man opleve det franske køkken, og ofte er det en god ide at tage en taxa i stedet for sin lejebil, da alkohol og billeje ligesom i Danmark har strenge regler. Nice domineres gastronomisk af Middelhavsretter og provencalsk kogekunst, men også de traditionelle franske specialiteter som trøfler, Bayonne-skinke og gåseleverpostej kan fås her. Beliggenheden ved havet gør det naturligt, at der serveres mange dejlige fisk- og skaldyrsretter. Husk dog også at smage de dejlige oste, baguettes og de mange velsmagende vine, der kommer fra hele Frankrig.

Billigste billeje i Nice med Billeje.info

Du kan bestille en billig lejebil flere steder i Nice online. Langt de fleste vælger at afhente deres billeje i Nice lufthavn, som i dag er den anden største lufthavn i Frankrig. Lufthavnen i Nice hedder Nice Cote dAzur Airport og ligger små 10 kilometer fra centrum. Husk at bestiller du en billig billeje kan du uden gebyr aflevere din lejebil i en anden by eller lufthavn. Billeje i Nice har aldrig billigere, så prøv en søgning i søgemaskinen, det er nemt og du kan søge så mange gange du vil. Du kan læse mere om billeje i Nice i vores FAQ, her finder du også informationer om forsikring og andre spørgsmål om billeje.

Aktuelle tilbud og kampagner

I forbindelse med tilbud og kampagner kan der gælde særlige betingelser for din billeje i Nice som for eksempel en kilometerbegrænsning. Så husk altid at læse lejebetingelserne grundigt igennem, før du bestiller din lejebil.

Lejer du en bil igennem CarTrawler, kan finder du lejebetingelserne for den enkelte bil på andet trin af bestillingen.

Et godt tip er at benytte filteret i søgemaskinen til at finde netop den lejebil i Nice, som bedst opfylder dine behov og ønsker. Du kan for eksempel indstille filteret til at kun vise biler fra bestemte biludlejningsselskaber, biler med ekstra udstyr og specialtilbud med eller uden fri kilometer inkluderet i lejeprisen.

Slap af ved vandet i Nice. Kilde: Marco

Leje af bil i Nice

Skal ferien holdes i den franske by Nice, er det en god idé at finde og bestille en lejebil, så I kan komme til at opleve så mange af områdets seværdigheder som muligt. Nice har mange forskellige og spændende attraktioner uden at være overrendt af turisme.

Bestil billig billeje i Nice

Det er nemt at bestille leje af bil fra rent a car firmaer i Nice. Når I er ankommet til Nice, vil det næsten være et must for jer at opleve stemningen i Vieille Ville, på dansk Den Gamle By, der har masser af spændende bygninger, kirker og små butikker. Her kan man også få mulighed for at købe vin, der er brygget i området.

Området i og omkring Nice er meget spændende. En anden nævneværdig attraktion er selvfølgelig Matisse Museet, der også ligger i Nice, som kunstneren var nært knyttet til.

Find den billigste lejebil i Nice Find Billeje her --> Sammenlign priser her