Billeje i Salzburg Lufthavn

Salzburg Lufthavn (SZG), der også er kendt som Salzburg Airport W. A. Mozart, er den næststørste lufthavn i Østrig. Den ligger ganske tæt på selve Salzburg by. Faktisk adskiller kun 4 km den smukke middelalderby fra flyforbindelser til det meste af verden. Af de tæt på to millioner rejsende, som årligt benytter lufthavnen, vælger mange at bestille billig billeje for at kunne komme nemt videre. Det gælder både sommer og vinter.

Salzburg Lufthavn er således ikke blot både indgangsport til den smukke by. Inden for kort køreafstand finder du nemlig en hel perlerække af Østrigs bedste skiområder. Når du lander her, befinder du dig få kilometer fra den tysk/østrigske grænse og lige for foden af Alperne. Har du booket billeje hjemmefra, kan du derfor kort tid efter landing have sne under skiene.

Salzburg lufthavn
Salzburg lufthavn kan benyttes af fly i alle størrelser op til B747-400. Foto: Arne Müseler, CC BY-SA 2.0.

Lufthavnen er opkaldt efter den kendte barok-musiker, Wolfgang Amadeus Mozart. Han blev født i Salzburg og har i dag stadig stor betydning for turisme i hele denne del af Østrig. Ydermere er lufthavnen den næststørste i Østrig med omkring 1,7 millioner passagerer årligt, hvilket er tæt på den officielle maksimale kapacitet. Mange flyver hertil for at fortsætte videre ind i landet med billeje.

Musikbyen Salzburg

Allerede når du lander i Salzburg Lufthavn, har du måske fra flyvinduet fået et første indtryk af, hvorfor byens omkring 157.000 indbyggere, året rundt må dele deres by med besøgende fra hele verden.

Den gamle bydel, Altstadt, står næsten, som da Mozart i havde sin gang her i 1700-tallet. Den blev da også optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i 1997. Går du rundt nede i de smalle gader under de mange spir og kupler, vil du måske fornemme på barok-stilen, at Salzburg gennem tiden har været en kulturel smeltedigel mellem Nord- og Sydeuropa. Mange af barokbygningerne, du møder på din vej, blev skabt af italienske arkitekter. Særligt blandt arkitekturinteresserede kaldes Salzburg af samme grund ofte for “Nordens Rom”.

Attraktionerne i byen er mange. Har du set den populære musicalfilm Sound of Music fra 1965, vil du måske genkende nogle af dem. Musik er da nok også det, de fleste forbinder med Salzburg. Hver sommer afholdes en festival, hvor der hen over flere uger er utallige koncerter, teateropvisninger og operaer, som typisk tiltrækker over 250.000 besøgende. Sidst, men ikke mindst, er det populært at besøge Wolfgang Amadeus Mozarts føde- og barndomshjem. Mozart er den dag i dag stadig en vigtig kulturel skikkelse, og derfor er det centralt for mange mennesker at se, hvor han voksede op.

En charmerende, gammel bykerne få kilometer fra ankomsthallen er dog ikke det eneste, der har gjort Salzburg Lufthavn til Østrigs næststørste. Beliggenheden lige for foden af Alperne betyder, at lander du her, har du et overflødighedshorn af store naturoplevelser inden for kort rækkevidde.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Transportmuligheder fra Salzburg lufthavn

Inde i selve Salzburg er der mange muligheder for offentlig transport, især med bus. Har du ikke travlt, kan du dog se det meste af byen til fods. Der er også gode forbindelser fra lufthavnen ind til centrum. Med taxi eller bus tager det kun omkring 15 minutter at nå ind til centrum. Folk i Østrig er generelt gode til at være både høflige og imødekommende, men du kan godt komme ud for, at det kan være svært at komme til i bussen, når du kører fra lufthavnen på en travl dag.

Skal du ikke kun opholde dig inde i Salzburg, er det oplagt at booke billeje hjemmefra med afhentning i lufthavnen. Så slipper du helt for at sætte dig ind i mulighederne i den offentlige transport, når du er på ferie. Med en lejebil er der utallige muligheder for at rejse videre til hyggelige alpebyer. Ikke mindst om vinteren er der mange, som fortsætter med billeje direkte videre fra Salzburg Lufthavn op mod bjergene.

Skiområder nær Salzburg Lufthavn

Allerede når flyet lægger an til landing i Salzburg Lufthavn, vil du kunne se Alpernes snedækkede toppe, som for enhver skiløber er uimodståelige. Lejer du en bil, kan du nå en bred vifte af skiområder med pister for både nybegyndere og erfarne skiløbere inden for bare 90 minutters kørsel af lufthavnen. Blandt de populære steder er:

  • Kitzbühel (73 km)
  • Zell Am See (76 km)
  • Wagrain / Ski amadé (78 km)
  • Saalbach (86 km)
  • Hopfgarten (95 km)

Flyver du til Salzburg Lufthavn for at fortsætte videre til et af af de mange fantastiske skiområder i Alperne, bør du bestille din billeje i god tid. Særligt i de populære vinterferieuger er der ofte stor efterspørgsel på de mest populære biler.

Faciliteter i Salzburg Lufthavn

Du finder alle nødvendige faciliteter i Salzburg Lufthavn til at sikre en problemfri rejse og mere til. Med gratis Wi-Fi, restauranter, barer, en besøgsterrasse og en business-lounge er der således god mulighed for at koble af inden afgang. Ligeledes er det en nem lufthavn at ankomme til. Skal du ind til byen, er det blot et spørgsmål om at finde bussen og skal du videre til andre dele af Østrig, er der et godt udvalg af biludlejningsfirmaer.

En kort overdækket sti fører fra ankomsthallen til biludlejningsfirmaernes kontorer, der ligger i grundniveau lige over for lufthavnsterminalen. Et godt udvalg af internationale udlejere som Avis, Enterprise, Hertz og Sixt, men også et par lokale firmaer.

Billig billeje i Salzburg lufthavn

Billig billeje i Salzburg Lufthavn er et stort plus på din tur. Mange ting bliver lettere tilgængelige, og du får en frihed, der ellers ville have været afhængig af busser og toge. Du kan nå det hele på den halve tid.

Hvis du ønsker en ferie, hvor alting går efter dine planer, vil det være bedst at bestille billig billeje i Salzburg Lufthavn hurtigst muligt, således at der er styr på tingene. På den måde bliver din ferie en bedre oplevelse. Det kan du gøre i søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst på denne side. Her kan du med ét opslag sammenligne priser fra alle biludlejningsfirmaer i lufthavnen. Det er den nemmeste måde at finde den billigste pris på netop den type lejebil, du søger.

Du kan se aktuelle flyruter og afgange på lufthavnens officielle hjemmeside.

Find den billigste lejebil i Salzburg Lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her