Billeje i Skotland

Skotland er et fantastisk land. Selvom det til tider plages af dårligt vejr, så er Skotland og dets folkefærd bare noget, du skal opleve! Landet er fyldt af smukke åer og tætte skove og når solen titter frem ligner det noget fra et eventyr. Med billeje i Skotland kan du køre rundt mellem de mange traditionsrige landsbyer og selv være herre over din tur.

Skotland
Billeje er den ideelle måde at opleve Skotlands fantastiske landskaber på. Foto: David Mark, Pixabay

Nemt rundt i Skotland med billeje

Skotland har været en del af Storbritannien siden 1707, men har formået at opretholde en særskilt identitet gennem de sidste 300 år. Landet fik atter sit eget skotske parlament i Edinburgh i 1999, hvilket markerede en voksende tillid til landet samt en stolthed over egne bedrifter. Skotland har en turbulent historie og en fascinerende geografi, som betyder, at du kan besøge masser af slotte, og landsbykroer samtidig med, at Skotland byder også på spændende aktiviteter, såsom kanosejlads, golf, fiskeri eller Caber Tossing; pælekast.

Skotland er kendt for deres gode whiskey, og den skal du også give dig selv lejlighed til at prøve, men der er også mange andre spændende ting at forkælde dine smagsløg med. Især Skotlands lam, oksekød, vildt, ørred og laks er helt i top, det kan dog godt være lidt pebret – prisen altså!

Det er oplagt at leje sin bil i hovedstaden Edinburgh og tage derfra. Du kan dog også hente din billeje direkte i lufthavnen eller fra Glasgow by – som er den største i Skotland. Uanset, hvad d vælger, anbefale vi altid, at du bestiller din billeje i Skotland hjemmefra. Så ved du, hvad du kan forvente, og du behøver ikke stresse rundt for at finde den rigtige bil til den rigtige pris, når du først er kommet frem. Det bliver samtidig billigere, hvis du booker online hjemmefra gennem Billeje.info. Prøv vores søgemaskine og se hvilke priser du kan få på billeje i Skotland.

Hvis du lejer en bil i Skotland, så vil du få frihed at besøge dette frodige og grønne landskab. I en lejet bil kan du udforske det charmerende landskab med de grønne bakker helt på egen hånd og i dit eget tempo. Samtidig sparer du tid og penge, i forhold til at benytte offentlig transport eller arrangerede ture. Hos Billeje.info kan du vælge mellem mange forskellige lejebiler til fornuftige priser, ligesom du kan afhente din lejebil på forskellige destinationer. Ved at leje en bil hos Billeje.info sikrer du dig således en nem og fleksibel start på ferien.

Besøg Skotland i udlejningsbil

Skotland anses for at være hjemsted for nogle af verdens smukkeste landskaber med den mest uspolerede natur. Besøg Loch Lomond, hvor man kan besøge Stirling Castle og Trossachs i Braveheart Country. Læg også turen forbi den kosmopolitiske by Glasgow, hvor kulturlivet blomstrer med mange arrangementer indenfor kunst, musik og teater. Edinburghs middelalderlige charme vil fascinere enhver, der besøger byens slot og Grassmarket. Rigtige Skotlands-entusiaster bør naturligvis også besøge destillerierne i Glenlivet og Oban, som er åbne for offentligheden. På din vej rundt i Skotland i din lejebil, vil du kunne nyde de mange maleriske landsbyer og smukke bugter til fulde.

Det kan godt anbefales at køre rundt oppe i det skotske højland i et par dage. Med en lejebil bestemmer du selv tempoet, og du kan stoppe ved en lille charmerende kro, når du er blevet sulten – eller træt!

Oplev Skotland med lejebil

Småt er godt, men på trods af landets lille størrelse, så har Skotland bestemt mange fantastiske seværdigheder at byde på. Skotland kan tilbyde noget for enhver smag. For de historisk interesserede er der få byer, der kan sammenlignes med Edinburgh og Glasgow. For de sultne byder det traditionelle køkken i Skotland på haggis, men du bør heller ikke gå glip af Aberdeen Angus oksekød, eller røget laks fra Dumfries & Galloway. De tørstige kan smage på den uforlignelige maltwhisky fra Isle of Islay eller Oban. For whisky-entusiaster, er en tur til Skotland således et must. Hos et af landets mange biludlejningsfirmaer, kan du leje en bil og køre ud og besøge et eller flere af de mange whisky-destillerier, som har åben for rundvisning for turister. Det er ofte gratis eller rimelig billigt at få adgang til rundvisningerne.

I Højlandet og de Nordlige Øer kan man opleve det vilde bjerglandskab, mens det kolde brusende vand skyller imod de Ydre Hybrider. Interesserer du dig for dyreliv, kan du være heldig at opleve oddere, ørne, hvaler og delfiner, og vil du på bjergvandring, er der over 300 ’Munros’ at vælge imellem; de karakteristiske skotske bjerge.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Nationale turistruter i Skotland

Vil du ikke nøjes med at bevæge dig hurtigst muligt fra A til B, men hellere benytte chancen for at køre ad de mindre veje for at opleve nogle af de mest storslåede landskaber Skotland kan byde på? Så kan du med fordel vælge en af de 12 nationale turistruter, som udgør nogle af landets smukkeste vejstrækninger.

Følger du en af disse ruter, passerer du ikke blot nogle af de bedste udsigtspunkter, men også en perlerække af interessante seværdigheder og attraktioner. Der vil således typisk være flere steder, hvor du kan holde ind og for eksempel besøge et af de berømte whiskydestillerier eller et gammelt slot.

De 12 ruter varierer i længde og er alle godt markeret med brune og hvide skilte. Herunder får du et lille udpluk.

Highland tourist route: Aberdeen – Inverness (189 km)
Befinder du sig i Aberdeen, er denne rute en god mulighed for at komme ud og besøge destillerier, populære fiskeområder (laks) og ikke mindst hovedbyen i Highlands – Inverness.

North and West Highlands route: Ullapool – John o’ Groats (224 km)
Denne ruter starter i fiskerbyen Ullapool, hvorfra du bevæger dig gennem nogle af Skotlands smukkeste landskaber, der er blandt Europas smukkeste. Undervejs mod nord kører du gennem maleriske landsbyer som Achiltibuie, Lochinver og Kinlochbervie.

Forth Valley route: Edinburgh – Stirling (64 km)
Ankommer du til den skotske hovedstad, hvortil blandt andet Ryanair flyver fra København, kan det anbefales at følge denne rute ud af byen, hvis du vil på en kort udflugt. Ruten fra Edinburgh til Stirling tager dig gennem idylliske landlige omgivelser i det centrale Skotland, og der er rig lejlighed til at stoppe og udforske attraktioner i historiske landsbyer undervejs.

North Coast 500 – det skotske højland
Ruten ‘North Coast 500’ er egentlig ikke en af de 12 ruter, men er også et oplagt valg til en ferie med billeje. Følger du hele denne 500 miles lange rute i den nordligste del af landet, får du chancen for at opleve nogle af de mest storslåede kystlandskaber.

Læs mere om North Coast 500

Sådan lejer du en bil i Skotland

Når du lejer en bil i Skotland hos Billeje.info, så giver du dig selv de bedste betingelser for at få den perfekte, oplevelsesrige ferie i Skotland, som mange af os går og drømmer om. Du skal blot indtaste dine ønsker til lejeperiode og afhentningssted i søgemaskinen øverst her på siden.

Når du bruger søgemaskinen her på Billeje.info, som stilles til rådighed af CarTrawler, får du ikke kun tilbud fra én udbyder, men en hel række biludlejningsfirmaer, både store og små. CarTrawler samarbejder således med alle de kendte udbydere såsom Avis, Europcar, Hertz og Sixt. Det gør det nemt for dig at finde den billigste billeje i Skotland. Ønsker du kun at se priser fra bestemte udlejere, er dette dog naturligvis også muligt. Du skal så blot efterfølgende bruge filterfunktionen til at indsnævre søgeresultatet yderligere. Ligeledes kan du vælge at kun se lejepriser på bestemte typer køretøjer, hvilket ofte kan være en fordel.

Lej en bil i Skotland

Et af de mest populære og oftest omtalte turistattraktioner i Skotland er naturligvis søen Loch Ness i det skotske højland, der er mest kendt for at huse det berømte monster Nessie, som i dag er Skotlands mest kendte varemærke.

Du finder nemt den billig lejebil online, og besøger du Skotland på en ferie, er det da også ikke skam ikke at benytte chancen for at tage en tage en kortere eller længere køretur. Skotland byder på en skøn natur, hvis lige man ikke finder ret mange andre steder i verden. Er du mere til byliv, vil et ophold i Glasgow være sagen. Her kan du eventuelt tage et smut forbi stadion for at se en af landets mest populære klubber spille.

Der er ofte gode muligheder for at flyve billigt til London med et af de mange billige lavprisselskaber og så rejse videre derfra til Skotland. Har du bestilt din billeje hjemmefra, kan du tage hul på en oplevelsesrig rejse i Skotland straks efter ankomst. 

Populære destinationer

  • Edinburgh
  • Glasgow
  • Balmoral Castle
  • Loch Lomond
  • Loch Ness
  • Glencoe

Nyttige links

Skotlands officielle turisthjemmeside.

Find den billigste lejebil i Skotland Find Billeje her --> Sammenlign priser her