Oplev både kultur og natur med billeje i Skotland. Foto: Giuseppe Milo, Creative Commons.

En køretur ad ‘North Coast 500’ gennem Skotlands smukke højland er en uforglemmelig naturoplevelse og en chance for at udforske en række af landets mest interessante kulturperler i form af både seværdigheder og hyggelige landsbyer.

North Coast 500

Ruten ‘North Coast 500’ starter og slutter i Inverness. Rundturen kaldes for Skotlands svar på den berømte Route 66 i USA og byder på 500 miles med storslåede kystlandskaber. Den blev indviet officielt i 2014 og er allerede blevet lidt af et trækplaster for denne del af det britiske ørige.

Ruten på Skotlands nordlige spids følger landeveje tæt ved kysten og passerer undervejs byer som Ullapool, Durness, John O’Groats og Dornoch. Nogle vælger at leje en campervan og benytte det gode udvalg af campingpladser undervejs. Der er dog også masser af muligheder for at bo på hyggelige kroer og hoteller, hvis du blot tager turen i en almindelige lejebil.

Du har naturligvis friheden til at udvælge mindre dele af ruten, men kan du afsætte 5 dage, er der god tid til at besøge gamle slotsruiner, nyde gåture på de vilde stande og udsigterne fra de høje pas.

Du kan finde flere oplysninger om ruten på den officielle hjemmeside her

Priser på billeje i Skotland

Har du fået lyst til at tage en bilferie på North Coast 500, er det en god ide at bestille din lejebil allerede hjemmefra. Så er du sikker på at få den type bil, som passer bedst til dine behov. Desuden giver det dig den bedste chance for at finde den billigste billeje.

Brug søgemaskinen her på siden til at finde din billeje i Skotland. Flyver du til for eksempel til Aberdeen, er der blot 170 kilometers kørsel til Inverness og starten på en af verdens smukkeste bilrundture.

Et hurtigt pristjek viser, at du i skrivende stund i Aberdeen Lufthavn kan leje en Hundair i10 eller lignende fra blot 1.030 kr. i den populære efterårsferieuge 42. Er en mini-bil ikke stor nok til dine behov, kan du fra 1.445 kr. i stedet leje en Citroen C4 Cactus eller lignende. Udvalget af biltyper er kort sagt stort, da adskillige biludlejningsselskaber er repræsenteret i lufthavnen såsom Hertz, Sixt og Budget.

Brug eventuelt søgemaskinens filterfunktion til at indsnævre prisoversigten til kun at inkludere bestemte biltyper eller udlejere.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *