Billeje i Edinburgh

Med billeje i Edinburgh kan du nemt opleve den storslåede omgivende natur. Foto: Tilmandralle

Med billeje i Edinburgh, Skotland, kan du nemt komme rundt og opleve de britiske øer, med kilte, skotsktern og det skotske højland.

Med billeje i Edinburgh er en køretur over broen, Firth of Forth, den oplagte måde at påbegynde din tur rundt i Skotland på. Derefter kan du besøge Edinburgh Castle, eller St. Mary’s Parish Church, som ligger i nærheden.

Hos Billeje.info finder du et bredt udvalg af billeje samt forskellige afhentningssteder, så det er både nemt og fleksibelt med billeje i Edinburgh hos Billeje.info.

Oplev Edinburgh med billig billeje

Ved at rejse rundt i Skotland med billeje, har du friheden til at tage en vandretur i det lyngklædte heder, eller spille en runde golf på St. Andrews, som nok er en af de mest berømte golfbaner i verden.

Besøg også Blair Castle, og tag en pause på en kro for at nyde en pint. Hvis du har fået stillet dit behov for den skotske historie, så kan du køre en tur til det skotske højland.

Edinburgh en af Europas smukkeste byer

Edinburgh er en af Europas smukkeste byer, og byen nyder en smuk beliggenhed blandt de stenede bakker med udsigt over havet. Byen er som en sammenfletning af landskaber, bygninger og monumenter, med de smukke klipper i baggrunden.

Forfatteren Robert Louis Stevenson betegnede sin fødeby som ”en drøm af murværk og levende klipper”. Man kan opleve den gamle bydels maleriske virvar, med den historiske gade, Royal Mile, og de mange middelalderlige bygninger. Og man kan ligeledes besøge Castle Rock, den rødbrune palisade af Salisbury Crags, New Towns gitter af neoklassisk respektabilitet, mens alle byens kolonner, søjler og frontoner giver byen et konstant varieret udtryk.

Edinburgh er også kendt som nordens Athen, et navn som er inspireret af de store tænkere i den skotske historie, og som henviser til en by med en rig kultur og høje idealer, hvad angår kunst, litteratur, filosofi og videnskab. Der er her at man hver sommer finder verdens største kunstfestival, der hvert år rejser sig som en Føniks-fugl, og overgår sidste års festival med en ny række af fantastiske anmeldelser med endeløse superlativer. Desuden finder man de græske templer i Calton Hill – Edinburghs Akropolis, hvor det skotske parlament igen sidder efter 300 års fravær.

Men Edinburgh er også Auld Reekie, et mere jordnært sted at pege fingre af de litterære og intellektuelle. Auld Reekie er en by med larmende, overfyldte pubber og serveringssteder, der tiltrækker de tørstige ud på de sene nattetimer. Det var her Robert Louis Stevenson blev lokket væk fra sine juratimer, for i stedet at sidde og drikke i de dystre huler i det skumle gadeliv i det 19. århundrede. Og i bydelen, Beltane, finder man den berømte May Day Festival, hvor folk fester halvnøgne i lyset fra det flimrende bål under de stenede monumenter fra Calton Hill.

Ligesom en favorit-roman, så er Edinburgh en by man vi få lyst til at besøge igen og igen. Efter hvert besøg efterlader byen et nyt billede eller en ny oplevelse; for eksempel synet af slottets silhuet mod en blå forårshimmel og en gul tåge af påskeliljer på skråningerne under esplanaden, eller en snubletur ud af en natklub i det blege lys af sommerens daggry, hvor kun mågerne og taxierne bryder den uventede stilhed. Eller en morgentur til en café på en kølig december morgen, hvor tågen blander sig mellem spirene i den gamle bydel, og de mørke gyder virker mere mystiske end nogensinde, eller synet af fyrværkeriet der knitrer på nattehimlen, mens man står midt i menneskemængderne i Princes St. Gardens. Sådan efterlader Edinburgh altid nye minder.

Sådan får du billigste billeje i Edinburgh

Hvis du leder efter et godt tilbud på billeje i Edinburgh, Skotland, så er du kommet til rette sted. Her hos Billeje.info tilbyder vi et bredt udvalg af lejebiler i alle prisklasser, samt et højt niveau af kundeservice.

Vi gør alt hvad vi kan, for at sikre at du bliver tilfreds med din udlejningsbil til din ferie i Edinburgh. Du kan læse mere om biludlejning i Edinburgh her på vores hjemmeside, hvor du også kan booke din lejebil online.

Du kan lære meget mere om Edinburgh på byens officielle hjemmeside for besøgende og turister.

Besøg den skotske hovedstad, Edinburgh, med udlejningsbil. Bestil billeje i Edinburgh online og afhent jeres bil, når I ankommer til byen i det østlige Skotland.

Udlejningsbil i Edinburgh

Edinburgh er en spændende og interessant by at besøge, når man har bestilt billeje til sin ferie, uanset hvilket del af byen, man vælger at besøge. Edinburgh er en stor by, og bliver for overskuelighedens skyld delt op i tre store og fire mindre områder. Ca. midt i byen ligger den Nye Bydel og den Gamle Bydel eller New Town og Old Town, som blev sat på UNESCOs verdensarvsliste i 1995. Her kan I med biludlejning i Edinburgh opleve nogle af de mest interessante seværdigheder. Eksempelvis Edinburgh Slottet og St. Giles’ katedral, begge i Old Town. eller I kan parkere i New Town og tage på shopping tur.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Lej en bil i Edinburgh, Skotland

Med leje af bil i Edinburgh fra en af de mange car rentals i området, kan I køre en tur langs havneområdet i bydelen Leith eller tage til stranden i East-området. Uden for New Town og Old Town i centrum, ligger den største del af Edinburgh, South-bydelen, hvor man finder masser af cafeer og spisesteder. South er især befolket af studerende, der giver en masse liv til byen. Foruden de hyggelige cafeer, kan i også opleve det imponerende Roslin kapel.

Find den billigste lejebil i Edinburgh Find Billeje her --> Sammenlign priser her