Billeje i Slovenien

Slovenien har masser af storslåede natur, charmerende byer og ikke mindst en gæstfri befolkning, men alligevel er alpelandet et lidt overset rejsemål i forhold til sine populære nabolande. Det er en skam for rejser du med billeje i Slovenien, vil du opdage at her er mindst ligeså gode muligheder for at få en uforglemmelige ferie.

Slovenien. Lej bil på Billeje.info

Nyd de billedskønne landskaber i Slovenien med billeje. Foto: Betta27

Slovenien – et knudepunkt

Slovenien, som grænser op til Italien, Østrig, Kroatien og Ungarn, var indtil 1991 en del af Jugoslavien. Siden uafhængigheden er Slovenien, som har godt 2 millioner indbyggere, blevet medlem af både NATO og EU. Landets største by og hovedstad er Ljubljana, som er beliggende i det centrale Slovenien.

Den centrale beliggenhed har gjort Slovenien til et transitland, men flere og flere ferierejsende har fået øjnene op for landets egne kvaliteter og værdi som alternativt rejsemål. Slovenien har en 47 kilometer lang kyst langs Adriaterhavet, som udgør den nordligste del af Istrien og er for eksempel et populært feriemål med en række smukke byer og gode badestrande. Men derudover er Sloveniens landskab først og fremmest meget bjerg- og skovrigt. I De Julijske Alper mod nordvest når Sloveniens højeste bjerg, Triglav, op i 2864 meters højde. Bjerget med de tre toppe er afbilledet på nationalflaget.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Infrastruktur

Det slovenske vejnet er generelt set velholdt og med god skiltning, men vær dog især om vinteren forbedret på at nogle veje delvist eller helt afspærres for vejarbejde.

Landets primære internationale lufthavn ligger ved Ljubljana, hvor Adria Airways har deres hovedbase, men som også betjenes af en række andre europæiske flyselskaber. Ankommer du til Ljubljana Lufthavn befinder du dig ved det slovenske vejnetværks centrum, og det er derfor oplagt at forsætte med billeje. Men ønsker du at besøge det vestlige Slovenien er der desuden flere nærliggende lufthavne i nabolandene, som via gode motorveje giver nem adgang til landet. Italiens Trieste Lufthavn er for eksempel blot godt en times kørsel fra Ljubljana.

Bestil billig billeje i Slovenien

I søgemaskinen øverst på denne side finder du nemt den billigste billeje i Slovenien fra både store internationale og mindre lokale biludlejningsselskaber. I prisen for billejen er blandt andet fri kilometer, afbestilling, ansvarsforsikring, og tyveriforsikring. Brug søgemaskinen og slip for skjulte gebyrer.

Du kan eventuelt med fordel bestille billeje med afhentning direkte i lufthavnen, så slipper du for at spilde tid på offentlig transport og taxi, men kan i stedet med det samme tage hul på din rejse i det naturskønne Slovenien.

Du kan her se alle vores billeje-destinationer i Europa

Find den billigste lejebil i Slovenien Find Billeje her --> Sammenlign priser her