Billeje i Göteborg

Bestil billeje i Göteborg hjemmefra og få mere ud af dit ophold i Sverige næststørste by. Der er desuden masser af spændende byer og interessante seværdigheder inden for rækkevidde af Göteborg, når du har en lejebil til rådighed, og med biludlejning slipper du helt for at være afhængig af køreplaner.

Kanal i Göteborg
Göteborg blev etableret omkring et system af kanaler i starten af 1600-tallet. Foto: Tony WebsterCC BY 2.0.

Etableret efter nederlandsk forbillede

Nutidens Göteborg blev grundlagt af den svenske konge Gustav II Adolf i 1621, som inden for byvoldene udgravede kanaler efter nederlandsk forbillede, så byen kunne fungere som havn. De mange nederlandske håndværkere, der blev brugt som arbejdskraft ved etableringen, satte også deres præg på den øvrige byggestil i byen. Det er derfor, at Göteborg i nogle af de gamle kvarterer har en arkitektur, der adskiller sig væsentligt fra den arkitektur, der er typisk i Norden for den periode.

Göteborg var i mange år Sveriges vindue mod verden og er stadig landets største havneby. Göteborg har dog i de seneste årtier gennemgået en udvikling fra traditionel industri- og havneby til en moderne storby, hvor videnstunge virksomheder og kulturlivet spiller en stadig større rolle. I de gamle havneområder er IT-firmaer rykket ind og inde i byen drager stribevis af populære restauranter fordel af de friske forsyning fra havet.

I dag bor der omkring 533.000 mennesker i Göteborg, hvilket gør den til Sveriges næststørste by. Regner man de omkringliggende forstæder med, er indbyggertallet på omkring 1,1 millioner. Bystyret i Götebord har desuden sat en ambitiøs byudviklingsplan i værk, som de kommende år skal skabe plads til 150.000 nye borgere i byen.

Bestil biludlejning i Göteborg

Skal du udelukkende opholde dig i bymidten, giver det nok mest mening at bevæge dig omkring til fods, med bus eller i sporvogn. Vil du også ud i forstæderne eller planlægger du at bruge Göteborg som udgangspunkt for en videre rejse i Sverige, er det dog oplagt at benytte billeje.

Har du brug for at leje en bil i Göteborg, har du et bredt udvalg af biludlejningsselskaber at vælge mellem. Biludlejere som AVIS, Sixt, Europcar og Hertz har således alle centralt beliggende kontorer i byen. Bestil din lejebil i Göteborg i søgemaskinen her på Billeje.info, hvis du vil slippe for at tjekke priserne hos hver enkelt udlejer for at finde det bedste tilbud. Du har også mulighed for at booke en autocamper i Sverige og afhente eller aflevere i Göteborg.

Det eneste du skal gøre, er at angive, hvor og hvornår du ønsker at afhente din bil. Så gør søgemaskinen arbejdet for dig og giver dig hurtigt én samlet oversigt over priser på billeje fra en stribe forskellige biludlejningsselskaber. Har du bestemte krav eller ønsker til dit køretøj, kan du eventuelt bruge filterfunktionen til at indsnævre søgeresultatet yderligere. Det gør det til en smal sag at finde netop den lejebil, som passer bedst til dine ønsker og dernæst booke den.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Landvetter Lufthavn

Du kan sejle til Göteborg, men vil du heller flyve, ligger den internationale Landvetter Lufthavn (Lufthavnskode GOT) cirka 20 kilometer sydøst for byen.

Landvetter Lufthavn med det officielle navn Göteborg Landvetter Airport er med lidt under syv millioner passagerer årligt Sverige næststørste lufthavn. Der er forbindelser til omkring 90 destinationer rundt om i verden, heriblandt flere danske lufthavne.

Du kan naturligvis også bruge søgemaskinen her på Billeje.info til at finde og bestille en lejebil i Landvetter Lufthavn. Du finder biludlejningsselskaberne i de nærliggende parkeringshuse.

Oplev mere med billeje i Göteborg

Har du en lejebil til rådighed, tager det ikke mere end et kvarter at køre ud til byens botaniske have, Göteborg Botaniska Trädgård, sydvest for centrum. På en solskinsdag er den 175 hektar store have med sine mere end 20.000 blomster- og træarter et perfekt mål for en romantisk udflugt.

Er det lidt mere autentiske naturoplevelser, du søger, kan du eventuel køre en tur i din lejebil til Delsjön-naturområdet sydøst for Göteborg. Her indbyder de to forbundne søer (”Stora” og ”Lilla”) til svømme- og kanoture, mens de omkringliggende skove kan udforskes på vandre- og cykelture. Er du i Göteborg med familien, kan det være I på vejen også skal stoppe ved Liseberg, den populære forlystelsespark i udkanten af byen.

Udover attraktionerne i nærområdet gør billeje det nemt for dig, at rejse videre fra Göteborg til resten af Sverige. Med en lejebil kan du således fortsætte til blandt andet:

  • Karlstad: Indgangsporten til Värmland, som ligger hvor den 500 kilometer lange Klara-flod mødes med den enorme sø Vänern. 
  • Jönköping: Udforsk landsdelen der er kendt som hjemstavnen for Astrid Lindgren og byder på rig mulighed for aktive oplevelser i smuk natur.
  • Vestkysten: Da billeje i Göteborg normalt er inklusiv Fri kilometer, kan du uden bekymring tage på opdagelse op langs den svenske vestkyst. Her venter smuk natur, charmerende byer og mange interessante seværdigheder såsom Vitlycke museum med de berømte helleristninger og Kosterhavet Nationalpark.

Byens egen hjemmeside
Det lokale turistkontor

Find den billigste lejebil i Göteborg Find Billeje her --> Sammenlign priser her