Billeje i Luleå

Luleå er med sin beliggenhed ved bunden af Den Botniske Bugt et glimrende udgangspunkt for med billeje at udforske det nordlige Sverige, der byder på noget af det mest enestående natur i Skandinavien. Luleå er således den største by i det svenske lapland, hvor der både sommer og vinter venter mange store oplevelser.

Gammelstad, det oprindelige Luleå.
Kirken med de over 400 omkringliggende træbygninger er den største seværdighed i Gammelstad, det oprindelige Luleå. Foto: Mark Hakansson, CC BY 2.0.

Indgangsporten til Lapland

Luleå, der har omkring 44.000 indbyggere, er i nyere tid især kendt for en omfattende stålindustri og kaldes i folkemunde da også for “Stålbyen”. Byen har derudover blandt andet Skandinaviens nordligst beliggende tekniske universitet, der har et tæt samarbejde med industrien, men også har uddannelser inden for musik, dans, teater og medier.

Universitetet og den højtekniske industri er uden tvivl medvirkende til, at Luleå har mere at byde på i form af restauranter og kulturliv, end man normalt ville forvente af en by i den størrelse. For besøgende er det dog lige så meget den smukke beliggenhed ved Bottenvikens skærgård, der gør Luleå til et attraktivt rejsemål. Rejser du hertil i sommerhalvåret, må du da heller ikke gå glip af en tur med en af turbådene ud blandt de 1312 øer, klipper og skær.

Et af de mest populære udflugtsmål med turbåd er Klubbviken på Sandön, hvor der er en god badestrand. Har du en lejebil til rådighed, er der faktisk også adskillige kilometerlange sandstrande inden for rækkevidde af Luleå. Synes du Den Botniske Bugts ferske vand er en kende for køligt til at bade i, er der også rig mulighed for at nyde vandet på sejlture i for eksempel kajak.

Det kan også varmt anbefales at leje en bil i Luleå for at køre en tur ud til Gammelstad Kirkeby. Denne lille kirkeby, som i 1996 blev optaget på UNESCO’s liste over verdensarv, er faktisk det oprindelige Luleå. På grund af et faldende havniveau (på grund af landhævning) flyttede man i 1600-tallet således byen til dens nuværende placering og den oprindelige by blev derefter kaldt for “Gammelstad”. Vælger du i stedet udlejning af autocamper i Sverige, er det muligt at afhente den i Luleå.

Trods mange interessante kulturelle seværdigheder på disse kanter, er det dog ikke til at komme uden om at det først og fremmest er den fantastiske natur, som er hovedattraktionen på en rejse til Lapland. Benytter du billeje, kan du allerede et kvarters kørsel fra byen i Bälingebergets naturreservat opleve en forsmag på, hvor meget denne region har at byde på i form af uspoleret natur. Reservatets lette vandrestier, der byder på flotte udsigter over området, er et populært udflugtsmål blandt de lokale luleåboere.

I en lejebil kan du også nemt køre videre nordpå fra Luleå for at opleve de endnu større naturområder, hvor du kan møde samernes rener og fra september til marts har gode chancer for at se det fantastiske nordlys, Aurora Borealis.

Biludlejning i Luleå

Afstandene mellem de større byer er store i det nordlige Sverige, men takket være gode veje er det alligevel nemt at komme hurtigt omkring med en lejebil. Der tager således mindre end 10 minutter at køre fra centrum af Luleå ud til motorvejen, der løber vest for byen.

Der findes adskillige biludlejningsselskaber i Luleå, så du har normalt gode muligheder for at finde en lejebil, der passer til dine behov, hvad enten du rejser alene eller skal have passagerer med. Vil du have et hurtigt overblik over priserne på biludlejning i Luleå? Så brug søgemaskinen øverst her på siden, som søger efter de bedste tilbud fra de forskellige udlejere for dig.

Du kan med fordel bruge filteret i søgemaskinen til at finde netop den lejebil i Luleå, som bedst opfylder dine behov og ønsker. Du kan for eksempel indstille filteret, så der kun søges efter biler fra bestemte biludlejningsselskaber, biler med ekstra udstyr og specialtilbud med eller uden fri kilometer inkluderet i lejeprisen.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Kallax Lufthavn

Man glemmer nogle gange, hvor meget plads vores svenske broderfolk egentlig har at boltre sig på. Sverige er således 10 gange større end Danmark, og skal du køre hele vejen op til Luleå, der ligger tæt på polarcirklen, svarer det afstandsmæssigt omtrent til at køre helt ned til middelhavet.

Vil du gerne springe den lange køretur over, kan du heldigvis flyve til Lule. Byens lufthavn, Kallax Lufthavn, ligger 7 kilometer syd for bymidten og har trods sin beskedne størrelse alt det, der skal til for at give dig en god start på dit besøg i Nordsverige. Kallax Lufthavn, som officielt hedder Luleå Airport (lufthavnskode LLA), har således både spisesteder, butikker og ikke mindst et fornuftigt udvalg af biludlejningsselskaber, som inkluderer Avis, Europcar, Hertz og Mabi.

Populære udflugtsmål nær Luleå

Det er oplagt at leje en bil i Luleå for at drage på eventyr i det svenske Lapland. Det kan dog også anbefales at køre på sightseeing i nærområdet.

  • Gammelstad: Det oprindelige Luleå
  • Hägnan friluftsmuseum: Ligger tæt på Gammelstad. Her kan du hvert år opleve den traditionsrige midsommerfejring.
  • Strandene: Med en lejebil kan du nemt besøge de flotte strande nær byen.
  • Ormberget og Måttsundsbacken: Om vinteren finder du her løjper og pister med noget for skiløbere på alle niveauer.

Du kan finde mere inspiration til dit besøg i Luleå på hjemmesiden for byens turistkontor.

Find den billigste lejebil i Luleå Find Billeje her --> Sammenlign priser her