Billeje i Bromma Lufthavn

Bromma Lufthavn kan med rette kalde sig for Stockholms “city-lufthavn”, da den ligger tættest på den svenske hovedstad. Med en lejebil kan du derfor hurtigt være helt inde i centrum af Stockholm. Benytter du biludlejning giver Bromma Lufthavn dig dog også et godt udgangspunkt for at rejse nemt videre til mange andre spændende destinationer i Midtsverige.

Bromma Lufthavn
Bromma Lufthavns bynære placering stiller særlige miljøkrav til flyene. Foto: Zdenko ZivkovicCC BY 2.0.

Stockholms city-lufthavn

Trods den berettiget titel som city-lufthavn er Bromma Lufthavn målt på størrelse og antal passagerer klart lillebror sammenlignet med Arlanda Lufthavn. De omkring 2,5 millioner passagerer som årligt benytter Bromma gør ikke desto mindre lufthavnen til Sveriges tredjestørste. 

Bromma Lufthavn, der retteligt hedder Bromma Stockholm Airport, er primært en indenrigslufthavn. Aktuelt ligger 12 af de 15 destinationer, som der flyves til fra Bromma Lufthavn, således i Sverige. De største indenrigsdestinationer er Malmø, Gøteborg og Umeå. Blandt de resterende tre internationale  destinationer er Aarhus Lufthavn. Der er med andre ord ikke tale om nogen stor lufthavn, men terminalen rummer dog alligevel alt det, du har brug for på din rejse med butikker, hæveautomater, restauranter, caféer og barer. De sidste par år er lufthavnsterminalen desuden gennemgået en tiltrængt udvidelse og renovering med blandt andet en ny ankomsthal og nye kontorer til biludlejningsselskaber.

Der er kun knap 10 kilometer fra Bromma Lufthavn ind til midten af Stockholm. Hovedstaden er siden lufthavnens etablering i 1936 gradvist vokset, så dens forstæder i dag omgiver lufthavnen. Den bynære beliggenhed betyder ifølge lufthavnens egne oplysninger, at lufthavnen er underlagt særlige miljøkrav og kun betjenes af de mest miljøvenlige og lydsvage fly. Bystyret i Stockholm har sågar fra tid til anden ytret ønske om helt at nedlægge lufthavnen på grund af miljøgenerne. Foreløbig er der dog i stedet indgået en aftale mellem Luftfartsverket og Stockholm, der gælder frem til 2038, hvor byen i stedet modtager en økonomisk kompensation per passager.

Biludlejning i Bromma Lufthavn

Trods lufthavnens forholdsvis beskedne størrelse findes der et ganske godt udvalg af biludlejningsselskaber i Bromma Stockholm Airport (lufthavnskode BMA). Har du brug for billeje til at komme videre, kan du således leje din bil fra AVIS, Budget, Europcar, Hertz, Mabi og Sixt. Altså en række af de mest kendte udlejere, som normalt kan tilbyde et bredt udvalg af lejebiler.

Der er flere fordele ved at have en bil til rådighed, når du rejser til Stockholm og gerne vil opleve mere end blot centrum. Har du bestilt en lejebil her på Billeje.info, vil den stå klar, når du ankommer til Bromma Lufthavn. Det eneste du skal gøre for at sikre dig en reservation og fred i sindet, er at angive i søgemaskinen, hvornår du ønsker at afhente din bil. Så får du efter få sekunder en prisoversigt på lejebilerne i lufthavnen. Har du særlige ønsker til din lejebil, kan du med fordel bruge søgemaskinens filterfunktion til at finde tilbud fra bestemte biludlejere eller til eventuelt kun at se priser på biler af en vis størrelse. 

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Populære destinationer nær lufthavnen

Det er naturligvis oplagt at flyve til Bromma Lufthavn, hvis du skal besøge Stockholm. Vælger du at benytte billeje, får du dog også friheden til at udforske de mange andre interessante byer og seværdigheder i regionen.

  • Stockholm: I bil kan du typisk køre de knap 10 kilometer ind til centrum på under 25 minutter.
  • Uppsala: Den gamle universitetsby ligger knap en times kørsel mod nord.
  • Mariefred: En idyllisk beliggende by en times kørsel vest for Bromma Lufthavn. Er kendt for sin  hyggelige gamle bymidte og Gripsholms slot.
  • Sigtuna: Byen der er etableret i 900-tallet, er formentlig Sveriges ældste. Er du historisk interesseret, er det også værd at se runestenene i området.

Praktiske links

Du kan læse mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside.

Find den billigste lejebil i Bromma Lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her