Færdselsregler i Tyskland

Skal du benytte billeje i udlandet, er det altid en god idé at sætte dig ind i de lokale færdselsregler inden du tager afsted for at undgå ærgerlige bøder. Her kan du finde oplysninger om særlige færdselsregler, betalingsveje, miljøzoner og mere i Tyskland.

Hvilke færdselsregler bør jeg være opmærksom på i Tyskland?

Som udgangspunkt er regler for at køre bil i Tyskland de samme som i Danmark. Det vil sige, at der køres i højre side af vejen, man overhaler venstre om, ikke må benytte håndholdt mobil under kørsel osv.

Der er dog også enkelte regler, som afviger i forhold til de danske. Mens promillegrænsen er på 0,5 som i Danmark, er der for eksempel i Tyskland den tilføjelse, at den er på 0 for billister, der har haft kørekort mindre end 2 år eller er under 21 år. Dette gælder også udenlandske billister.

Vidste du også, at man i Tyskland skal bruge en særlig godkendt P-skive? Du kan eventuelt hente og udskrive en tysk parkeringsskive hjemmefra. Tyske lejebiler er allerede udstyret med en sådan.

Kører du på Autobahn i Tyskland, skal du ligeledes huske, at der er ubetinget vigepligt for trafikken inde på motorvejen. Det vil sige, at det ved tilkørsel ikke er reglen for vejsammenfletning der gælder, som i Danmark.

Hastighedsgrænser

For personbiler uden anhænger og motorcykler gælder følgende hastighedsgrænser:

Bymæssig bebyggelse: 50 km/t
Landeveje: 90 km/t
Motorvej og motortrafikvej: 130 km/t. Dette er også den anbefalede maksimalhastighed på motorveje uden hastighedsbegrænsning, og det er værd at bemærke, at hvis du kører hurtigere og involveres i en ulykke, skal du kunne bevise, at den højere fart ikke var årsag til- eller medvirkende til ulykken.

Vejafgifter

Der er i skrivende stund planer om at indføre en vejafgift til januar 2016 for at køre på alle offentlige tyske veje for at skaffe et tiltrængt bidrag til vedligeholdelsen.

Det hersker dog fortsat usikkerhed om hvorvidt den nye vejafgift bliver endeligt vedtaget og ikke kendt ulovlig af EU. Følge med her på billeje.info, hvor vi vil informere dig, når der er nyt i sagen.

Miljøzoner

Medmindre du har tænkt dig udelukkende at køre gennem Tyskland og ikke forlade motorvejen, skal du være opmærksom på miljøzoner. Mange tyske byer har således indført miljøzoner for at begrænse forureningen fra trafik i bykernen. Det betyder at du skal købe et særligt miljømærke for at køre ind til centrum. Er din bil ikke udstyret med det rette mærke, risikerer du en bøde.

I en tysk miljøzon (Umweltzone) tillader man adgang efter et mærkningssystem, som er opdelt i tre typer miljømærker alt efter hvor meget din bil forurener: rød, gul og grøn, hvor rød slet ikke har adgang. Færdsel i en miljøzone uden det rette miljømærke straffes med bøde, som kan være på op til 40 euro.

Du kan bestille et miljømærkat (Umweltplakette eller Feinstaubplakette) hos blandt andet den tyske TÜV-organisation eller FDM. Det er typisk billigere at bestille miljømærket i Tyskland, hvor det også kan købes hos godkendte værksteder. Mærkatet, som forsynes med bilens indregistreringsnummer, er gyldige i hele Tyskland i bilens levetid.

Har du brug for at benytte din danske lejebil inden for de tyske miljøzoner, vil dit biludlejningsselskab ofte gerne være behjælpelig med, mod betaling, at udstyre lejebilen med et sådan. Husk blot at bestille det i forvejen. Bestiller du billeje i Tyskland, har lejebilen allerede miljømærke.

Sikkerhedsudstyr

Det er obligatorisk at medbringe en sikkerhedsvest i bilen. Deroverover skal du ligesom i Danmark have en advarselstrekant.

Børn under 12 år eller som er under 150 cm skal sidde i en passende autostol eller selepude. Børn over 3 år skal sidde på bagsædet.

Forbehold
Ovenstående informationer om færdselsreglerne i Tyskland omfatter ikke alle elementer af den tyske færdselslov, som adskiller sig fra den danske. Vi tager desuden forbehold for fejl og ændringer, da færdselslove jævnligt opdateres. Spørg eventuelt efter yderligere information ved afhentningen af din lejebil i Tyskland

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!