Billeje i de Forenede Arabiske Emirater

Velkommen til vores guide med informationer om billig billeje i de Forenede Arabiske Emirater. I søgemaskinen kan du nemt og hurtig sammenligne priser på leje af bil fra mere end 700 forskellig biludlejningsselskaber.

Du finder billeje i alle større byer og naturligvis i de internationale lufthavne i Abu Dhabi og Dubai. På Billeje.info kan kan du sammenligne priser fra flere formidlere, og det anbefaler jeg altid du gør så du er sikker på at få den bedst pris. Du kan bla. søge priser hos CarTrawler, Holiday Autos, Holidaycars, Auto Europe og Auto Escape. Ens for dem alle er at de viser priser og biler fra selskaber som Avis, Hertz, Europcar, SIXT, Alamo, Budget og mange flere. Finder du en bil i de Forenede Arabiske Emirater som opfylder dine behov, så husk at læse lejebetingelserne godt igennem inden du afgiver din bestilling.

Foto: Kort over de Forenede Arabiske Emirater Kilde: News Breif

Information om Forenede Arabiske Emirater

Befolkningen i de syv små fyrstendømmer, der indgår i De Forenede Arabiske Emirater, levede gennem århundreder som købmænd, der besejlede kysterne af Den Persiske Golf. Da sørøveriet i 1820’erne var blevet meget generende, indgik England våbenstilstand med de lokale emirer for at gøre en ende på overfaldene på skibene og oprettede et protektorat i regionen. Snart omtaltes fyrstendømmerne som Trucial Oman. I 1971 opnåede de uafhængighed og oprettede det forbund af sheikdømmer, der nu kaldes De Forenede Arabiske Emirater. De ligger langs sydkysten af Persergolfen mellem Qatar-halvøen mod vest og Hormuzstrædet, og grænser op til Qatar, Saudi-Arabien og Oman.

Abu Dhabi er over seks gange større end alle de andre stater tilsammen, har den største befolkning og er den vigtigste olieproducent. Den bidrager med forbundsmidler til udviklingen af de mere fattige stater. Havnen i Dubai er en af verdens største og har tiltrukket firmaer fra 58 lande, der arbejder inden for olieindustri, handel og finansvæsen. Udlændinge, der strømmede til under 1970’ernes olieboom, har ydet et væsentligt bidrag til økonomien – kun 20% af indbyggerne i De Forenede Arabiske Emirater er indfødte. Man er bekymret for, om denne arbejdsstyrke kan “emiratiseres”; også den voksende islamiske fundamentalisme blandt de unge er et problem. Emiraterne fører en moderat politik i den arabiske verden og har nære forbindelser med Storbritannien og USA.

Golfkysten præges af saltsumpe, der inde i landet går over i ufrugtbare ørkensletter. Mod øst strækker der sig en række stejle bjerge, der udgør fortsættelsen af Hajar-bjergene i Oman, som fortsætter videre nordpå langs Musandamhalvøen. Sheikdømmet Fujairah på denne halvø vender ud mod Oman-bugten og rummer det eneste højlandsområde. Under 1,2% af Emiraterne kan opdyrkes og vegetationen består af kummerlige buske. Praktisk taget alt landbrug findes i emiraterne Sharjah, Ras al-Khaimah, Ajman og Al Fujayrah, der har oaser med daddelpalmer. Statsstøtte har imidlertid sammen med overrislingsanlæg øget antallet af landmænd til det firedobbelte i de senere år. Trods alt er landet stadigvæk nødt til at importere store mængder fødevarer.

Regionen bestod engang af dybt fattige sheikdømmer, men siden 1973 er emiraterne forvandlet til en moderne stat med høj levestandard. Olie- og gasproduktion udgør den vigtigste erhvervssektor og tegner sig for 89 procent af eksportindtægterne. Selv om økonomien på kort sigt svinger med priserne på gas og olie, skulle det være muligt at opretholde en produktion på de nuværende niveau i over 100 år. Regeringen tilskynder til øget privatisering, og der udvikles serviceindustrier. Skønt emiraterne er økonomisk langt stærkere end de fleste andre golfstater, lider de stadig under en række svagheder. Selv om Golfens største solenergidrevne vandproduktionsanlæg findes i Taweela, vil den industrielle udvikling sandsynligvis hæmmes af, at der altid vil være mangel på vand.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Fakta og tal

 • Officielt navn: Al Imarata al Arabiyah al Muttahidah (Forenede Arabiske Emirater)
 • Regeringsform: Forbund af emiratr med ét rådgivende organ (Det Føderale Nationalråd)
 • Hovedstad: Abu Dhabi
 • Areal: 75.581 km2
 • Tidszone: GMT + 4 timer
 • Indbyggertal: 2.446.000
 • Forventet indbyggerantal i 2015: 3.230.000
 • Befolkningstæthed: 32,4 pr. km2
 • Gennemsnitlig levealder: 74,5 år
 • Børnedødelighed (pr. 1000): 16,1
 • Officielt sprog: Arabisk
 • Andre sprog: Engelsk, farsi (persisk), hindi, urdu
 • Analfabeter: 1,8%
 • Religioner: Sunnimuslimer 80%, shiamuslimer 16%, kristne, hinduer og andre ialt 4%
 • Etniske grupper: Emiratiske statsborgere 19%, andre arabere og iranere 23%, sydasiater 50%, andre udlændinge 8% (kun 20% af befolkningen er statsborgere)
 • Valuta: Dirham = 100 fils
 • Økonomi: Serviceerhverv 57%, industri 38%, landbrug 5%
 • BNP pr. indbygger: U.S. Dollar 21.100
 • Klima: Hovedsagelig aridt; køligere i de østlige bjerge
 • Højeste punkt: Jabal Yibir 1.527 m
Find den billigste lejebil i Forenede Arabiske Emirater Find Billeje her --> Sammenlign priser her