Leje af firehjulstrækker

Vil du udforske det islandske højland eller den australske outback med billeje? Så er det oplagt at leje en firehjulstrækker, som kan føre dig sikkert gennem uvejsomt terræn. En lejebil med firehjulstræk er med andre ord perfekt til en ferie med masser af spændende eventyr væk fra alfarvej.

Udover de mere terrængående køreegenskaber er firehjulstrækkere normalt også mere rummelige end de fleste andre lejebiler. Skal du have plads til hele familien eller ekstra bagage, kan denne biltype derfor også være den helt rigtige lejebil. Brug søgemaskinen her på Billeje.info til at booke en firehjulstrækker, hvis du vil have den billigste pris.

Foto: Land Rover MENA, CC BY 2.0

Firehjulstrækkere, der på engelsk betegnes med “4WD” (Four-wheel drive), er som navnet antyder, biler med mulighed for at trække på både for- og baghjul. Særligt i Nordamerika bruges også betegnelsen AWD (All-wheel drive) om nogle firehjulstrækkere. Typisk er dette dog biler, som har permanent firehjulstræk. I de fleste andre firehjulstrækkere er der mulighed for enten manuelt eller automatisk at slå firehjulstrækket til efter behov.

Historisk set var det i forbindelse med 2. verdenskrig, at firehjulstrækkerne for alvor fik deres gennembrud. Nu til dags forbinder de fleste af os da også stadig mest firehjulstræk med store, terrængående biler. Der er dog også bilproducenter, som i tidens løb har valgt at benytte teknikken i både sportsvogne og mere almindelige sedan-modeller.

Er der forskel på en SUV og en firehjulstrækker?

En SUV kan godt være en firehjulstrækker, men det er dog ikke altid tilfældet. Mange forbinder ikke desto mindre SUV’er med gode terrængående køreegenskaber samt firehjulstræk. Det er da også rigtigt, at de fleste SUV-modeller med deres større dæk og frihøjde ofte er bedre egnede til at køre på ujævne grusveje end en almindelig lejebil.

I USA det dog for eksempel i virkeligheden kun et mindretal af de såkaldte SUV’er på markedet, der er udstyret med firehjulstræk. Det gælder også for udvalget hos de fleste biludlejningsfirmaerne. Har du brug for et rigtig terrængående køretøj, du kan bruge til at køre helt off-road, bør du derfor være opmærksom på, at ikke alle SUV’ere er lige velegnede til opgaven. Som tommelfingerregel er det de største SUV’ere, som er udstyret med firehjulstræk.

Fordele ved firehjulstrækkere

Et 4WD-køretøj vil have bedre trækkraft, hvilket især kan gøre en forskel på ikke-asfalterede veje, og når der er sne eller is. Det er derfor oplagt at leje en firehjulstrækker, hvis du for eksempel skal på skiferie eller køre længere stræk på grusveje.

Når man sidder bag rattet i en firehjulstrækker, kan det være fristende helt at forlade de etablerede veje og tage på off-road eventyr. Her er det dog vigtigt at være opmærksom på, at de færreste almindelige biludlejningsselskaber tillader off-road-kørsel. Ofte vil lejebetingelserne sågar inkludere et forbud mod at benytte lejebilen på andet end de asfalterede veje. Læs derfor dine lejebetingelser grundigt, hvis du har planer om at køre på andre typer veje.

Lej en firehjulstrækker online

Brug søgemaskinen her på siden til at bestille billig billeje i hele verden. Søgemaskinen fra CarTrawler indhenter priser fra alle de store kendte firmaer, som Avis, Hertz, Europcar og Sixt, så du slipper for at tjekke hos hver enkel. Søger du et tilbud på lejebil med firehjulstræk, kan du med fordel benytte filterfunktionen til at begrænse søgeresultatet til denne biltype.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!