Lejebiler

I søgemaskinen her på Billeje.info kan du finde lejebiler i stort set alle kategorier – både hvad angår type og pris. Hvad enten du søger en lille kvik bil fra ‘Mini’ kategorien til de korte udflugter eller har brug for en rummelig ‘Minivan’ med god plads til hele familien til en længere bilferie, finder du den nemt i søgemaskinen her på siden.

Valget af den rette lejebil er naturligvis ikke altid helt så enkelt. Er du i tvivl om, hvilken type lejebil du har brug for, kan du herunder læse mere om de mest populære bilkategorier.

Highway 1 i USA
Lej en bil fra ‘Convertible’ kategorien, hvis du vil mærke vinden i håret og have fuld udsigt. Foto: Pedro Szekely, CC BY-SA 2.0

Kategorier af lejebiler

Når du lejer en bil, skal du ikke blive overrasket, hvis du får udleveret en anden bil end lige præcis den model, du så på billedet i forbindelse med reservationen. Dette skyldes, at langt de fleste udlejningsfirmaerne af praktiske årsager inddeler deres biler i grupper (kaldet kategorier eller klasser), snarere end at udleje specifikke mærker og modeller.

Så når du vælger en bil, er det derfor faktisk en bil indenfor én bestemt kategori af biler, du vælger, og ikke nødvendigvis præcis den bilmodel, som er afbilledet. Det er derfor, at der står ‘eller lignende‘ ved siden af bilmærket og modellen i dit søgeresultat her på Billeje.info. I enkelte tilfælde står der dog ‘Garanteret bilmodel‘, og da er den afbillede bil præcis den, du reserverer.

De fleste biludlejningsfirmaer grupperer deres biler i kategorier efter de samme kriterier. Til trods for at kategorierne kaldes det samme, kan du dog godt opleve visse forskelle rundt om i verden. I USA er lejebilerne for eksempel typisk større end de modeller, som indgår i de samme kategori i Europa.

Herunder kan du se en kort beskrivelse af de kategorier og bilklasser, du typisk vil kunne vælge fra, når du bestiller en lejebil her på Billeje.info. Bemærk dog at ikke alle disse kategorier altid er tilgængelige på alle udlejningssteder.

Mini

Lejebilerne i Mini-klassen er den mindste type biler, du kan leje. Disse 3-dørs modeller er lette at manøvrere og parkere. De er velegnet til 1 eller 2 personer på dagture eller længere bilferier. Der er ganske vist i princippet plads til 4 personer i en Mini, men i en bil fra denne klasse vil der så ikke også være plads til alles bagage, men typisk højest 2 små kufferter.

Økonomi

Skal bilen og brændstofudgifterne ikke koste det store, er økonomi-klassen en god klasse af lejebiler at kigge efter. Den er perfekt til 2-5 passagerer, hvis I ikke har for meget bagage. Bilerne er nemme at parkere og køre.

Kompakt

En af de mest populære klasser af lejebiler. En Kompakt-lejebil er som navnet antyder, ikke nogen stor bil. Den er dog større end en Mini- eller Økonomi-bil. Mange betegner biler fra denne kategori som typiske familiebiler. Her er plads til 5 personer, omend det er mere komfortabelt med blot 4 personer på længere ture. En Kompakt-lejebil har et lidt større bagagerum end en Økonomi-bil. En Kompakt-bil er perfekt til et par, som vil have god plads til sig selv og bagage på længere udflugter eller en bilferie.

SUV

Med god plads til bagage og en rummelig kabine er en SUV velegnet til en familieferie. På grund af dens størrelse begår en SUV sig måske nok ikke så nemt i middelalderbyernes smalle gader eller på snævre parkeringspladser, men komforten er tilgengæld i top. Takket være deres køreegenskaber og rummelighed er SUV’er blandt andet populære til skiferier og roadtrips i USA. Men enhver rejse, hvor du gerne vil have friheden til at kunne udforske selv de fjerneste afkroge, er det oplagt at vælge en bil fra denne klasse.

Lej en billig SUV

Firehjulstrækker

Når der er sneglat føre eller på anden måde udfordrende terræn, kommer en lejebil med firehjulstræk for alvor til sin ret. Her kombineres SUV’ens rummelighed med rå trækkraft. Det perfekte valg til en oplevelsesrig bilferie uden for alfarvej.

Læs mere om at leje en firehjulstrækker

Stationcar

En stationcar er en god bil for familier eller en gruppe mennesker, som har brug for god plads til bagage. Især til de længere bilferier er denne biltype et godt valg. Har du brug for lidt ekstra plads til sportsudstyr eller lignende, er det ligeledes oplagt at leje en stationcar, der normalt har masser af plads i bagagerummet.

Find den billigste pris på en stationcar lejebil

Mellemstørrelse

Klassen Mellemstørrelse er lidt større end Standard-klassen. Der vil for det meste være mere plads i bagagerummet til kufferter og nogle gange er der plads til flere passagerer. Denne klasse er derfor perfekt til familier eller personer som har meget udstyr, ligesom dykkere.

Minivan

En minivan, der fås med plads til 5, 7 eller 9 personer, er perfekt, hvis I er en større gruppe, som ønsker at rejse sammen eller blot en familien med store kufferter. En 7-personers lejebil er for eksempel ideel, hvis I skal på en længere bilferie og ønsker den komfort, som lidt ekstra plads giver. Brændstoføkonomien er ikke noget at prale af sammenlignet med en mindre bil, men udregnet per person er en minivan faktisk ofte meget konkurrencedygtig på prisen.

Læs mere om leje af minivan

Varevogne og kassebiler

Hvor en minivan er ideel, hvis du skal have mange passagerer med, er en varevogn til dig, som skal fragte mere end almindelig bagage. Mange biludlejningsselskaber har et godt udvalg af varevogne i forskellige størrelser. Bemærk at der denne kategori af lejebiler ofte udlejes med et begrænset antal kilometre inkluderet.

Premium og Luksus

Premium biler er i den højere klasse på prisskalaen. Har du altid drømt om at kunne sætte dig bag rattet i en dyr bil, kan du få her leje dig til en køreoplevelser langt ud over det sædvanlige.

Cabriolet

Det er en særlig oplevelse at køre i en cabriolet / convertible. Med vinden i håret og åben himmel over dig vil du føle dig tættere på de landskaber, som du ruller gennem. Skal din næste køreoplevelse være noget ud over det sædvanlige, er en convertible således et godt bud. I sagens natur bedst egnet til steder med solrigt klima. Denne kategori udgør normalt kun en lille del af biludlejningsselskabernes sortiment, så her er det ekstra vigtigt at book i god tid.

Læs mere om leje af cabriolet

Lejebil med manuel- eller automatgear?

Biler med med automatgear har de senere år vundet større udbredelse i Europa. De fleste lejebiler på denne side af Atlanten, særligt i de billigere klasser, er dog stadig med manuelt gearskifte. Anderledes ser det ud i USA, hvor automatgear længe har været standard i de fleste bilmodeller.

I søgemaskinen her på Billeje.info kan du ved hjælp af filterfunktionen vælge kun at se lejebiler med den ene eller anden type gearkasse. Når man først har vænnet sig til at køre med automatgear, føles det for de fleste som en lettelse at slippe for alt koblingsarbejdet.

Læs mere om billeje med automatgear

Ændring og afbestilling af lejebil

En af fordelene ved at bestille billeje i søgemaskinen fra Cartrawler, som du finder her på siden, er, at du næsten altid kan ændre din bestilling til en anden gruppe, hvis du fortryder dit valg.

Måske finder du ud af, at du har brug for mere plads i bilen og vil booke en anden klasse? Eller måske har du ændret rejseplaner og ønsker helt at annullere din bestilling? Vi tilbyder gratis ændring og afbestilling op til 48 timer inden afhentning. Bemærk dog, at der i forbindelse med særtilbud og leje af nogle enkelte bilmodeller kan gælder andre regler. Derfor anbefaler vi, at du altid læser lejebetingelserne godt igennem inden du bestiller din billeje. Dette gælder uanset, hvor og hos hvilke biludlejningsselskab du lejer din bil hos.

Har du spørgsmål til din billeje? Så start med at kigge i FAQ om billeje. Her finder du svar på alle de mest almindelige spørgsmål.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!