Leje af Cabriolet

En cabriolet gør det til en særlig oplevelse at køre rundt i det solrige syden eller andre steder, hvor vejret er godt. Lejer du en cabriolet, kan du lægge toppen ned og cruise gennem byer som Rom, Madrid, Paris, Berlin og Lissabon med fuldt udsyn til alle seværdigheder.

Samtidig er en åben bil naturligvis en chance for at opleve variationen i de landskaber, man kører gennem på en helt anden, mere intens måde. Det gælder, hvad enten du kører oppe i alperne eller nede langs Costa del Sol.

cabriolet
Lej en cabriolet og få fuldt udbytte af det solrige vejr. Foto: Floris Oosterveld, CC BY 2.0

Fra standard til luksus

Nu til dags er cabriolet’er lidt af et særsyn i gaderne, i hvert fald på vores breddegrader. Men vidste du, at i automobilens allertidligste barndom var alle biler faktisk uden fast tag eller døre? Inspirationen til de første bilmodeller fik fabrikanterne således fra hestevogne, og ville nye bilejere have mere beskyttelse mod vind og vejr, måtte de selv finde på en lappeløsning. Mod slutningen af det 19. århundrede tilføjede fabrikanterne dog forskellige former for foldbare læder- og stoftage.

Der gik da heller ikke så mange år, før blandt andet Cadillac begyndte at tilbyde modeller med helt fast top. De blev hurtigt et hit og i løbet af 1920’erne, da stålkarosserier blev sat i masseproduktion, var en fast top blevet standarden hos de fleste bilproducenter.

Cabriolet’en forsvandt dog ikke helt, omend den hos de fleste bilfabrikanter blev forbeholdt enkelte luksusmodeller. Efter 2. verdenskrig steg efterspørgslen på cabriolet’er igen i USA, her kaldet for convertibles, på grund af de hjemvendte amerikanske soldater. De havde under deres tid i England og Frankrig stiftet bekendtskab med cabriolet’er som Triumph Roadster og fået appetit på den “topløse” køreoplevelse. De amerikanske bilproducenter sendte i 1950- og 1960’erne derfor adskillige convertibles på markedet, også i mere budgetvenlige udgaver end tidligere.

Fordele og ulemper

Når det gælder oplevelsen af de områder, du kører gennem, er der indlysende fordele ved at leje en cabriolet, naturligvis især på solrige rejsemål. Det gælder både, når du køre gennem smukke byer, hvor du ubesværet kan beundre bygningerne omkring dig, eller i storslåede bjerglandskaber, hvor du frit kan se op mod de højeste tinder. Som chauffør er der desuden den helt lavpraktiske fordel, at der i en cabriolet ikke er blinde vinkler, når taget er nede.

Men der er dog også visse ulemper ved denne type bil, som kan være værd at have med i overvejelserne inden du booker billeje.

  • Mindre plads: Cabriolet-udgaver finder du mest inden for de mindre bilmodeller, som i forvejen har begrænset bagageplads. Både bagagepladsen og ofte også pladsen på bagsædet bliver desuden ofte yderligere begrænset, da en del plads inddrages til kalechens mekanik. En cabriolet er derfor mest velegnet som lejebil til par.
  • Pas på tyve: Det er i sagens natur lettere for en tyv at snuppe værdier fra en bil, der er helt åben. Sørg derfor at taget er slået op, når du forlader din lejebil. Endnu bedre; tag dine værdier med dig eller lås dem ned i bagagerummet.
  • Pas på solen: Selvom det er dejligt at slippe for at sidde i en lummer, indelukket bil, er du i en cariolet mere udsat for solens stråler. På grund af den afkølende vind er det let at undervurdere, hvor udsat man er for solen i en carbiolet. Sørg derfor for at bruge rigeligt med sololie eller en hat.
  • Støj: Cruiser du afsted i moderat fart, er det en fantastisk oplevelse at køre i en carbiolet. De fleste foretrækker dog at slå taget op, når hastigheden bliver høj på grund af vindstøjen. Regner du med at køre mest på motorvej i din lejebil, får du derfor nok ikke så meget glæde af en cabriolet.

Lejebiler som “Cabriolet”

Herunder kan du se et udvalg af typiske lejebiler fra kategorien “Cabriolet”. Vi gør dog opmærksom på, at de viste bilmodeller blot er eksempler. Du kan læse mere om de forskellige bilmærker i nedenstående link, og om de enkelte bilmodeller i søgemaskinen, når du bestiller billeje.

Lej en Volkswagen Beetle Cabrio med Centauro

Volkswagen Beetle Cabrio

Volkswagen Beetle Cabrio er en skøn lille bil, som er utrolig populær. Denne model har plads til 4 personer og 1 kuffert i bagagerummet. Denne model har aircondition og fås både med manuel- eller automatgear.

Lej en Volkswagen Golf Cabrio TDI Bluemotion med Centauro

Volkswagen Golf Cabrio TDI Bluemotion

Volkswagen Golf Cabrio TDI Bluemotion er en dejlig bil at køre rundt i. Denne model har plads til 4 personer og 1 kuffert i bagagerummet. Denne model har aircondition og fås både med manuel- eller automatgear.

Mini Cooper Convertible

Det tager ikke mange sekunder at slå kalechen ned i en Mini Cooper Convertible, hvis du får lyst til at nyde den friske luft. Denne Mini-model, som er designet under ledelse af danske Anders Warming, har plads til 2 personer og 2 små kufferter.

Find og lej en cabriolet online

Cabriolet’er hører typisk til i den lidt dyrere end af biludlejningsselskabernes sortiment. Bestiller du din lejebil i god tid, er der dog også for carbriolet’er gode chancer for at finde et godt tilbud.

Når du bruger søgemaskinen her på Billeje.info, som stilles til rådighed af Cartrawler, kan du nemt indsnævre dit søgeresultat til en bestemt bilklasse. Du kan således hurtigt få en liste, som kun viser priser på cabriolet lejebiler.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!