cykler på bilBiludlejningsfirmaerne tillader normalt ikke montering af cykelholdere. Foto: Ken Mayer, Creative Commons.

Det er blevet populært at tage på cykelferie i udlandet. Muligheden for at træne i spektakulære landskaber under mildere himmelstrøg tiltaler både seriøse motionister og familier, som ønsker at kombinere korte cykelture med andre aktiviteter. For begge grupper kan det ofte være en fordel at kunne køre i bil frem til starten af cykelruten, men kan man få sin cykel med i lejebilen?

Cykelholder til lejebilen?

Transport af cykler på holdere monteret udenpå bilen er desværre generelt ikke en mulighed ved billeje. Udlejningsfirmaerne tillader det ikke både på grund af sikkerhed, og fordi det vurderes, at der er risiko for skader på bilen.

Du kan finde enkelte biludlejningsselskaber rundt om i verden, som har specialiseret sig i cykelturister og tilbyder udlejere af cykelholdere til deres biler. Men det er dog mere undtagelsen end reglen. Er du i tvivl, bør du altid kontakte din biludlejer på forhånd for at høre om mulighederne for at leje en cykelholder.

Lej en rummelig bil

Vil du være sikker på at kunne fragte et par cykler fra din feriebolig frem til et attraktivt cykelområde, bør du derfor bestille en lejebil, som er rummelig nok til, at cyklerne kan være bagi.

Skal du ikke samtidig have plads til bagage, er det dog ikke svært at få plads til en eller to cykler i en VW Golf, Ford Focus eller lignende. Du skal ganske vist være indstillet på at afmontere cyklernes hjul. Piller du begge hjul af, er det faktisk ofte muligt at få plads til en cykel i et almindeligt bagagerum. Så slipper du for at lægge bilens bagsæder ned.

Huske altid at pakke cyklen forsigtigt i bilen, så du ikke laver skader på interiøret. Brug eventuelt nogle gamle håndklæder til at beskytte bilen mod ridser og olie.

Skal du fragte tre eller flere cykler, bør du overveje at leje en af de større modeller som for eksempel en stationcar, SUV eller en minivan.

Har du spørgsmål om billeje? Så tag et kig i vores FAQ om billeje, hvor vi har samlet svar på mange af de mest almindelige spørgsmål.

Find den billigste billeje til din cykelrejse

Skal du bruge din lejebil til at transportere din cykel i ferien, anbefales det at bestille billeje hjemmefra. Så har du bedst chance for at få den billigste pris på en bil i en størrelse, som passer til dine behov.

Brug søgemaskinen fra CarTrawler her på siden, hvor du finder de aktuelt bedste priser på billeje i hele verden. Du kan med fordel benytte filterfunktionen til at begrænse søgeresultatet til bestemte bilstørrelser.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *