Zakynthos i Grækenland - lej billig billejeEn af de smukke strande på Zakynthos i Grækenland - oplev øen med båd eller billeje

De joniske øer kanter Grækenlands vestkyst og er kendte for både deres frugtbarhed, frodige vegetation og det blå hav. Naturen er ikke så egnet til ø-hop som Kykladerne, men er mere egnede til en virkelig god ferie, hvor man mere eller mindre bliver det samme sted og påskønner det. Svømning, dykning og alle former for vandsport er lige så godt her som alle andre steder, og så er der også en masse andre fine muligheder for bare at nyde naturen, og det er nemt med en lejebil. På Billeje.info kan du sammenligne priser på billeje fra de fleste biludlejningsselskaber i Grækenland og naturligvis også på Zakynthos og Kefallonia. Indtast hvilken dato du skal bruge en bil i billeje-søgemaskinen og få en oversigt med alle priser og ledige lejebiler. I nedenstående tekst kan du læse en kort beskrivelse om øerne Zakynthos og Kefallonia.

Zakynthos

Italienerne har altid haft en særlig svaghed for denne ø lige siden venetianerne herskede over den under navnet Zante i det 15. og 16. århundrede. De kaldte den også Fior di Levante eller Østens Blomst. Zakynthos er primært en bjergrig ø begunstiget med rig vegetation, smukke strande og mange brændingshuler. Blandt de bedre kendte strande, hvor de rige og berømte også kommer, er Navagio, Laganas og Volimes’ blå grotter. Laganas stranden er et sjældent ynglested for karetteskildpadden (caretta caretta), der er en truet dyreart.

Skildpadder
I de senere år har man taget skridt til at beskytte skildpadderne mod masseturismens ødelæggelser og bådenes driven for anker ved at udnævne Laganas til en national naturpark. Fænomenet er gribende. Hver sommer fra juni til august går hunskildpadderne op på land om natten, lægger deres æg og dækker dem til med sand. Efter 55 dage kommer babyskildpadderne ud af æggene, og ved en gådefuld navigation kravler de ned mod havet. Desværre når kun en eller to af 1.000 udklækkede voksenalderen. Det skyldes ofte ren og skær skødesløshed fra turisters side. Så derfor, hvis du bekymrer dig om naturen og dyrene, træd forsigtigt på Laganas stranden. Foreningen for Fredning af Havskildpadder gør døgnet rundt et stort stykke arbejde for at beskytte ynglestederne. Du kan se mere om skildpadderne på her

Stamfani og Arpia
22 sømil syd for Zakynthos ligger de to Strofades småøer, Stamfani og Arpia, som begge kan nås med båd fra hovedhavnen på Zakynthos. Strofades er voksested for flere end 250 plante- og blomsterarter. Småøerne er en del af Zakynthos’ nationale havpark, og mindst 1.200 trækfuglearter holder til der. Siden 1241 har der været et kloster på Stamfani.
Festligheder og lokale traditioner: På øen Zakynthos finder Vinfestivalen sted i byen Marchairada i begyndelsen af september og den Sorte Rosinfestival i byen Sarakiniko, ligeledes i september.
Der er 8 strande med blå flag på Zakynthos: Alykanas l, Alykanas 2, Alykes 1, Alykes 2, Amboula Psarou, Tsilivi, Bouka, Ampoula Tragaki.

Kefallonia

Kefallonia er den størst af de Joniske Øer og Grækenlands sjettestørste. Den er 48 km lang og 32 km bred og med en kystlinie på 241 km. Mouda, der er det sydligste forbjerg, ligger 30 sømil fra Kyllini på Peloponnes. Kefallonia er bjergrig og meget grøn. Dens højeste bjerg er det 1.280 m høje Ainos, som er dækket afa grantræer. Træerne er så mørkegrønne, at de næsten er sorte (der findes et eksemplar i Kew Gardens mærket Abies-Cephalonensis), hvilket er årsagen til, at venetianerne kaldte dette bjerg for Monte Nero (Det Sorte Bjerg). Øen har også mange oliventræer, som er kæmpestore.

Natur og strande
En del af Kefallonias natur er betagende som f.eks.
Katavothres eller afgrundshullerne og grotter som Drogarati og Angalaki. Nogle grotter som f.eks. Melissani har underjordiske søer med stalaktitter og stalagmitter. En anden sø er Avythos. Dens navn betyder på græsk Bundløs, hvilket man engang også troede, at den var.
De nordlige strande ligger i bugter omgivet af stejle forbjerge, men der er brede strande med lyst sand eller smukke mangefarvede rullesten på vest-, syd- og sydøstkysterne.
De brede bugter Sami og Antisamos ligger på den nordøstlige del og den berømte Myrtos Bugt på den nordvestlige del. Den vestlige Argostoli-bugt anses for at være et af de steder i Middelhavet, som ligger mest i læ for vindene.
Der er 10 strande med blå flag på Kefallonia: Skala, Agia Varvara, Aragia, Platys Gialos, Xi, Petanoi, Myrtos, Lourdas, Avythos

Kefalonia billeje i Grækenland

Besøg en af de smukke grotter på Kefalonia i Grækenland

Billig billeje i Grækenland

På billeje.info kan du leje billig billeje i alle byer og lufthavn i Grækenland. På mange af de små øer som f.eks Zakynthos og Kefallonia kan det betale sig at leje en bil på hele ferien, da du ofta opnår gode rabatter på billeje når du bestiller en bil i mere end 5 dage. Læs mere om de mange muligheder for billeje i Grækenland og sammenlign priser fra alle billeje-selskaber

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *