London er et populært rejsemål. Foto: Martin Pettitt

For fjerde år i træk satte Københavns Lufthavn i 2014 passagerrekord med 25,6 mio. passagerer og styrkede dermed lufthavnens position som et af de vigtigste trafikknudepunkter i Nordeuropa. Blandt de 350 destinationer fra Københavns Lufthavn skiller særligt London-lufthavnene sig ud, som de samlet set mest populære.

De største ruter fra Københavns Lufthavn

CPHTraveller.dk har kigget nærmere på Trafikstyrelsens tal for trafikken i Københavns Lufthavn. Mens lufthavnene ved London (Heathrow, Gatwick, Stansted og Luton) med 1,9 mio. rejsende i 2014 samlet set er den største destination fra Københavns Lufthavn, besætter Stockholm Arlanda og Oslo Gardermoen de to øverste pladser på listen over de største ruter fra København, når man kigger på lufthavnene enkeltvis.

Ifølge opgørelsen oplevede ruten fra København til London Gatwick den størst vækst i 2014 med knap 24 procent flere rejsende fordelt på Easyjet og Norwegians afgange. Det er generelt de europæiske og skandinaviske destinationer, som dominerer passagertrafikken i Københavns Lufthavn, da der blandt de 30 mest populære ruter kun er to interkontinentale, Dubai og Bangkok, på listens nederste to pladser.

Bestil billig billeje i Københavns Lufthavn

Der er ikke kun mange danskere, som rejser ud fra Københavns Lufthavn, men naturligvis også mange som ankommer hertil og har brug for at komme nemt videre til resten af landet. Vil du hurtigt videre, eller har du brug for et mere fleksibelt transportmiddel en bus og tog?

I søgemaskinen her på siden kan du let finde den billigste pris på billeje i Københavns Lufthavn fra de forskellige biludlejningsselskaber. Vender du hjem på besøg som udlandsdansker, skal du huske, at du kan få ekstra rabat på billeje i Danmark på grund af afgiftsfrie lejebiler.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *